02:40 / 04.05.2021 Наука и техника

Audi відкрила конфігуратор e-tron GT для попередніх замовлень

Audi e-tron GT тепер доступний для замовлення в Європі. Електричний Gran Turismo доступний лише з повним приводом у двох рівнях продуктивності. Ціни на Audi e-tron GT quattro починаються з 99 800 євро, а на RS e-tron GT - з 138 200 євро.

Ціни для Німеччини були вже відомі, коли автомобіль був представлений в лютому 2021 року, але на той час електромобіль ще не був доступний для замовлення - що зараз можливо. Лише один попередній продаж розпочався в середині лютого. Ауді поки не повідомляє, скільки попередніх замовлень отримано з тих пір, передає electrive.com.

З початком замовлень e-tron GT також вказаний у конфігураторі на веб-сайті Audi. Наприклад, лише Ibis білий доступний у вигляді безкоштовної однотонної фарби, фарби з металевим покриттям та перламутровим ефектом коштують 1050 євро додатково. 19-дюймові колеса в дизайні Aero доступні на заводі, 20-дюймові колеса коштують від 1000 до 1750 євро, 21-дюймові колеса - від 2750 до 3500 євро.

На заводі e-tron GT постачається зі світлодіодними фарами "з підготовкою до подальших світлових функцій". Клієнт може або активувати матричну світлодіодну функцію безпосередньо при замовленні за 1540 євро, або лазерне світло за 2890 євро - або власники можуть додати її пізніше як "функцію за запитом".

Порівняно зі стандартними спортивними сидіннями, можна замовити ще два варіанти інтер'єру (спортивні сидіння плюс за 1 990 євро або спортивні сидіння pro за 3 890 євро).

Що стосується зарядного обладнання, e-tron GT постачається на заводі з "компактною системою заряджання e-tron" та зарядним кабелем Mode 3. "Підключення зарядної системи e-tron" доступне за додаткові 1270 євро. Обидва рішення можна адаптувати до різних розеток за допомогою адаптерів. Однак більш дорога версія "підключення" дозволяє, серед іншого, окремо реєструвати процеси нарахування коштів для приватних та ділових поїздок - цікава функція при виставленні рахунків роботодавцю. Оголошений опціональний бортовий зарядний пристрій на 22 кВт ще не вказаний у конфігураторі.

Audi підготувала кілька пакетів систем допомоги, таких як City, Parking або Tour, які поєднують відповідні системи. Деякі функції, такі як головний дисплей, асистент нічного бачення або навколишні камери, пропонуються індивідуально.

З RS e-tron GT політика доплат загалом відповідає більш цивільній моделі (наприклад, з лакофарбовим покриттям). Однак спортивну версію можна додатково індивідуалізувати, наприклад, з карбоновим дахом за 3750 євро або "глянцевим пакетом вуглецевої оптики" за 4300 євро. Однак тут стандартними є 20-дюймові диски. Доплати за інші конструкції в 20 і 21 дюйми нижчі.

RS e-tron GT також оснащений деякими функціями шасі, недоступними для Audi e-tron GT. Наприклад, сталеві гальма з покриттям з карбіду вольфраму за 500 євро або керамічна гальмівна система принаймні за 5600 євро - тут клієнти все ще можуть вибрати колір гальмівних супортів. В інтер’єрі є спеціальні пакунки дизайну RS; вибір різних спортивних місць тут опущений.