14:32 / 27.12.2016 Общество

Корупційні дії Косінова в Державній аудиторській службі України

Сьогодні дуже багато розмов щодо прозорості призначень на керівні посади в органи влади. Хочеться вірити, що ці призначення дійсно відбуваються чесно та прозоро.

Проте приклад одного з таких призначень зовсім не надихає на довіру урядовим обіцянкам , а навпаки – дає зрозуміти, що закон неписаний , коли мова йде про «потрібних» людей.

Так , в липні 2016 року Прем’єр – міністр Володимир Гройсман призначив в.о. першого заступника голови Державної аудиторської служби України Станіслава Косінова, депутата Харківської міськради та начальника Держфінінспекції в Харківській області.

Цинічність цього призначення навіть не в тому, що Косінов є постійним фігурантом сторінок видання «Наші гроші» з тих причин, що його мати та дружина є співвласниками скандально відомих бізнесових структур. Наприклад , як повідомляють «Наші гроші» фірма Світлани Косінової, ще за часів Януковича була одним з найпотужніших місцевих Харківських підрядників по освоєнню десятків мільйонів гривень з бюджету Євро-2012 (Харківська фан- зона вдвічі дорожча Донецької ). Харків’янам відомі оборудки фірм родини Косінових із землею, із бюджетними коштами, які залишилися безкарними завдяки поважному статусу Станіслава Косінова – депутата міської ради та головного ревізора Харківщини з часів Януковича, та його тестя – ректора Національного університету ім. Ярослава Мудрого.

Головне те, що Косінова призначено Розпорядженням Кабінету міністрів виконуючим обов’язки першого заступника Голови державної аудиторської служби, всупереч, усім нормам законодавства України– без конкурсу та за відсутності в законодавстві України процедури щодо призначення в.о.

Півроку Косінов перебуває в статусі в.о ., конкурс досі не проведено. Можливо й навмисно . Бо , щоб взяти участь у конкурсі потрібно володіти професійними знаннями та державною мовою.

І вже пів року Косінов, будучи призначеним в.о. першого заступника Голови, а це посада категорії «А», в порушення вимог законодавства досі не склав мандат депутата міської ради.

Нещодавно Станіслав Косінов став фігурантом скандалу. НАБУ повідомило, що затримало посадовця Генпрокуратури, який задля впливу на результати позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ, намагався передати 5000 дол. США посереднику «для подальшого їхнього спрямування буцімто одному з керівників Державної аудиторської служби України, про що той не знав». Стало відомо, що один з керівників Аудиторської служби – саме Станіслав Косінов .А вислів «який про це не знав» викликає здивування та посмішку. Не донесли?

Ця ситуація просто кричить: « До яких пір на відповідальні посади в нашій державі всупереч вимог законодавства з недотриманням усіх можливих процедур та норм будуть призначатися люди , які є загрозою не просто професійній, якісній та чесній роботі органів виконавчої влади, особливо контролюючих органів, а й системі та державницькому устрою в цілому».