16:52 / 03.06.2015 Политика

Ігор Устименко незаконно захопив посаду керівника Одеської митниці ДФС

3 червня 2015 року Ігор Устименко самостійно захопив посаду керівника Одеської митниці ДФС, не маючи на те законних підстав (а саме наказ на призначення ДФС України). Самопроголошений керівник Одеської митниці ДФС, не маючи законних підстав та повноважень щодо роботи, активно взявся приймати управлінські рішення та надавати усні розпорядження працівникам митниці.

На численні скарги працівників митниці щодо відповідних розпоряджень, Ігор Устименко прокоментував свої дії тим, що «благословіння на службу» він особисто отримав від Насірова та Лікарчука.

Як повідомлялось раніше, Ігор Устименко, 1956 р. н., розглядається на призначення на посаду керівника Одеської митниці ДФС. «За інформацією від представника з Одеси, дана кандидатура погоджена з губернатором Одеської обласної адміністрації Ігорем Палицею, який і далі планує поставити «своїх» людей на митницю. Устименко Ігор Іванович буде технічною людиною Альперіна, який змінить Передерія (очільника Одеської митниці , якого нещодавно було звільнено  з посади)", - розповіло джерело.

Також за словами представника з Одеси Альперін домовився з керівником ДФС України щодо зайняття вакантної посади Устименком. "Палиця та Альперін, розуміючи що після гучних заяв щодо фактів корупції на Одеській митниці їм не вдасться зберегти посаду за Передерієм, ухвалили рішення поставити «свою» людину задля контролю над контрабандою в регіоні, використовуючи зв’язки та тиснучи на заступника голови Фіскальної служби Константина Ликарчука. Підтвердженням причетності Устименка до корупційної «банди» є те, що він тривалий час (з 1995 року по 2003 рік) працював з Передерієм на Бориспільській та Київській митницях", - інформувало джерело.