18:01 / 18.01.2019 Экономика

ПрАТ "АТЕК" заявляє про протиправні дії рейдерів

Відкритий лист до президента України Порошенка П.О.

Шановний пане Президенте! Ми розуміємо вашу завантаженість та обсяг тих проблем, які вимагають Вашого оперативного втручання, але оскільки Ви є Гарантом Конституції України, то тільки Ви, як остання інстанція, можете зробити так, щоб не порушувалось право власності, право на ведення комерційної діяльності, та найголовніше право на свободу.

Упродовж останніх 5 років на підприємство АТЕК здійснюється систематичний тиск з боку судових органів влади, МВС та СБУ. Тиск здійснюється як на підприємство в цілому так і на всіх працівників та власників персонально. Погрози, обшуки, судові позови, які «розвалюються» в суді при першому розгляді. Незаконне вилучення особистого майна, постійне прослуховування телефонів та інше все це в арсеналі тих, хто прикриваючись вашим ім’ям, ім’ям окремих членів вашої команди, патріотичними гаслами намагаються зробити рейдерське захоплення ПрАТ АТЕК.

Упродовж 5 років, власники ПрАТ АТЕК стали «живими мішенями» руйнування ділової репутації. Постійні напади з боку безіменних інформаційних агенцій та  журналістів, замовні статті, заборона телеканалам допускати наших представників для відповідей на звинувачення в наш бік - все це складова одного процесу, а ПрАТ АТЕК – об’єкт рейдерської атаки, тож все це методи роботи сомалійських піратів. І все це в період, коли ви робите все можливе для інтеграції нашої країни в Європейську сім’ю.

5 років ми стоїмо перед зривом інвестиційного проекту вартістю у 300 мільйонів доларів. Ми вважаємо, що організатори цих незаконних заходів мають на меті розікрасти майно, яке залишилося на підприємстві, та привласнити 30 гектарів землі у Києві.  Кошти все ще можуть бути інвестовані у розвиток інфраструктури столиці України, уразі справедливого та законного розв’язання ситуації.

5 років ми постійно через спротив окремих чиновників, шукаємо законні способи та методи сплати податків, виплати зарплат. Все це кошти, які йдуть до бюджету нашої країни.

Слід додати, що під загрозою тренування та ігри дитячої збірної України з хокею. Вони проходять на льодовій арені, що знаходиться на території підприємства АТЕК та фінансуються власниками  ПрАТ АТЕК. 

Під загрозою наша волонтерська діяльність – допомога ветеранам АТО, підтримка добробатів та сімей загиблих, бо вся увага та ресурси йдуть на судові тяганини та відстоювання правди.

За судовими позовами, обшуками, погрозами та фізичним тиском стоять конкретні особи. Вони вже неодноразово були замішані у скандалах з незаконним привласненням майна, у тому числі державного. Більше того є фігурантами справ, щодо фінансування сепаратизму в Україні.

ПрАТ АТЕК став мішенню  Світлани Зварич. Це  дружина українського політичного діяча Романа Зварича. Разом зі своїм   поплічником  Євгеном Казьміним, керівником компанії «КВВ Груп» вони, через окремих осіб в силових та судових органах здійснюють систематичний тиск на ПрАТ АТЕК та керівництво і працівників в цілому.  2016-го року Казьміна звинувачували у фінансуванні сепаратистів на Сході нашої країни.

Закиди Зварич та Казьміна абсурдні та безпідставні. Через шантаж та підкуп вони змусили порушити справи за статтями шахрайство та зловживання службовим становищем керівництва АТЕК. Жодні обвинувачення не доведені та безпідставні. Втім на час слідчих дій та судових розглядів інвестиційний проект був призупинений. Через постійні обшуки, тиск правоохоронних органів, спеціальних служб, інвестор не може розпочати реалізацію масштабного   плану, який передбачає:

будівництво 50 тисяч квадратних метрів під IT HAB (ай ті хаб) , де науковці, дослідники, програмісти мали б нагоду втілювати свої розробки, 300 тисяч квадратних метрів під офіси компаній, 400 тисяч метрів квадратних - житловий фонд, 150 тисяч квадратів соціально-спортивні об’єкти: льодовий стадіон, спортивні секції, творчі гуртки для дітей та молоді, дитячий садок та школа. Задля обслуговування містечка, його комунікацій, чотирьох підстанцій і всієї інфраструктури мали залучити 1000 співробітників. Один лише HAB для IT-спеціалістів передбачав 10 тисяч робочих місць.  

Мета тих, хто тисне на компанію, зірвати угоду з іноземним інвестором, розікрасти решту підприємства та незаконно привласнити 30 гектарів київської землі. Без жодних ознак соціальної відповідальності, не маючи жодного плану, щодо розвитку цієї території, вони прагнуть у рейдерський спосіб привласнити об’єкт, який мав би бути візитною карткою Києва та стати робочими місцями для десятків тисяч українців.

До всього іншого, директор «АТЕК» - Ільєнко Лариса   є депутатом Обухівської Районної Ради, це 94-й виборчий округ, де з виборцями активно працює депутат Верховної Ради України Кононенко Ігор. Навіть цей аспект рейдери використовують для досягнення своїх цілей, шукаючи можливості зіткнути в протистоянні Кононенко та Ільєнко, створюючи політичне напруження. І все це для залякування, шантажу, та рейдерського захоплення підприємства. Бо поки головна мішень рейдерів Ільєнко - людина, що знаходить час та сили  протистояти тиску і  маніпуляціям з боку не чесних ділків.

Сьогодні ми хочемо сказати – досить. Досить руйнувати підприємство, імідж керівництва, та досить руйнувати можливість жити та працювати в цій країні.

Ми 5 років мовчали, та не звертали увагу на те, що відбувалося навколо нашої діяльності. Ми кажемо досить лити бруд на нас, та руйнувати наш імідж.

Ми просимо Вас пане Президенте, стати на захист правди та зупинити діяльність пані Зварич, та контрольованими нею окремими працівниками МВС та СБУ.

Ми відкриті до діалогу з журналістами, готові надати всю інформацію про напади та тиск. По кожному окремому епізоду назвати зацікавлених чиновників та представників силових структур. По кожній статті, що виливає бруд на підприємство та окремо на кожного із керівництва, чи власників ми можемо надати документи, що спростують будь який напад. Ми готові назвати абсолютно всі схеми, через які нас примушували та примушують до невигідної угоди продажу, або ж повної передачі підприємства.

Якщо нас не почують в нашій країні, ми будемо вимушені звертатись до міжнародних правозахисних організацій та  журналістів, для того щоб відстояти своє ім’я та право на ведення  прозорого бізнесу в Україні.

Прес служба ПрАТ АТЕК