19:30 / 20.09.2015 Мир

У РПЦ також є священики-геї

Після такої заяви за священика-гея візьметься церковний суд Самарської і Сизранської єпархії Російської православної церкви.

У російському місті Самара ієромонах Амфіан (Артем Вечелковський), колишній викладач місцевої духовної семінарії, відкрито оголосив, що він — гей.

На своїй сторінці в соціальній мережі "Вконтакте" Амфіан написав, що ніколи не приховував своєї орієнтації, передає Радіо Свобода.

"Я десяток років викладав у самарської семінарії, при тому, що про мою орієнтацію знали всі, включно із ректором-митрополитом", - написав ієромонах.

Вечелковський додав, що це питання відкрито не порушувалося, і він не хизувався своєю гомосексуальністю.

Після такої заяви за священика-гея візьметься церковний суд Самарської і Сизранської єпархії Російської православної церкви.

"Ієромонах Амфіан (Вечелковський) в даний час знаходиться за штатом Самарської і Сизранської єпархії і не є викладачем Самарської православної духовної семінарії", – повідомляє офіційний сайт єпархії.

Голова руху "Самара православна", депутат Самарської губернської Думи і автор місцевого закону про заборону пропаганди гомосексуалізму Дмитро Сівіркін заявив, що якщо інформація про орієнтацію Вечелковського підтвердиться, то дуже скоро він не матиме до православної перкви жодного стосунку.