09:53 / 06.07.2015 Мир

Терорист, який застрелив людей у Тунісі - звичайний студент-аніматор

23-річний ісламіст, який убив 38 іноземних туристів в готелі Riu Imperial Marhaba в курортному місті Сус, раніше сам працював в галузі туризму.

Про це повідомив прем'єр-міністр Тунісу. "Ми знаємо, що він мав членство в танцювальному клубі і добре знав туристичний сектор, оскільки працював в якості аніматора", - заявив Хабіб ас-Сід в інтерв'ю туніській газеті La Presse.

Як розповів сусід, що живе поруч з будинком батьків терориста в місті Гафур, юнак раніше був зайнятий в туристичній галузі в курортній зоні Ель-Кантауи, уточнює DW з посиланням на AFP. На момент здійснення теракту він числився студентоміком, планував статати електротехн і не мав конфліктів з поліцією.

26 червня Сейфеддін Резгуі Якубі (відомий також під ім'ям Абу Яхья аль-Кайруане) застрелив з автомата не менше 38 і поранив ще близько 40 осіб на пляжі п'ятизіркового готелю Riu Imperial Marhaba, після чого був убитий в перестрілці з силами безпеки. Серед жертв теракту виявилися громадяни Великобританії, Ірландії, Німеччини, Бельгії, Росії та Португалії. У числі поранених, крім громадян зазначених країн, були норвежці й українці.