19:10 / 15.06.2020 Мир

Росія може розв'язати нову війну проти Україну через воду

Анексований Крим може стати дорогим зобов'язанням для президента Росії Володимира Путіна.

Як пише американський портал Аtlantic Сouncil, ситуація із водою в окупованому Криму стала настільки жахливою, що це призвело до припущень про можливу нову військову агресію Росії проти України.

Оглядач порталу підкреслює, якщо не брати до уваги військове втручання за відсутності значних опріснювальних споруд, неясно, яким ще чином Росія може розв'язати проблему.

А оскільки Україна рішуче виступає проти будь-яких поступок щодо постачання води до Криму, є зовсім невеликий потенціал для політичного вирішення екологічної кризи на анексованому півострові.

Проблеми 2014-го року від зменшення числа туристів, а також міжнародних санкцій, які призводять до технічних труднощів інтеграції кримської економіки, будуть посилюватися новими.

"Російська економіка виглядала млявою ще до початку коронавірусної кризи і падіння світових цін на енергоносії. У міру того як урядові ресурси скорочуються, і все більше росіян кажуть, що вони змушені обходитися без державної підтримки, критика щедрих дарів Криму неминуче стане більш гучною", — говориться в інформації.

Якщо економічний добробут Росії різко не покращиться, Крим, який колись був вінцем Путіна, може стати "небажаним виснаженням державних коштів". А останні залишки політичного капіталу, отримані в результаті анексії, "можуть випаруватися, як останні краплі води в Північно-Кримському каналі", говорить американський оглядач Аtlantic Сouncil.