23:46 / 27.01.2020 Наука и техника

Знаменитий робопес від Boston Dynamics тепер доступний для всіх

Робототехнічна компанія робить SDK свого знаменитого робопса доступним для всіх

Тепер, коли робо-пес Spot став більш розумним і ввічливим, Boston Dynamics готова звільнити його. Робототехнічна компанія, що належить Softbank, оголосила, що починаючи з сьогоднішнього дня, вона робить SDK Spot доступним для всіх. Реліз дозволить розробникам і навіть нетрадиційним робототехнікам "створювати користувальницькі додатки, які дозволяють Spot виконувати корисні завдання в широкому спектрі галузей", - сказав віце-президент Boston Dynamics Майкл Перрі, передає comments.ua.

До сьогоднішнього дня SDK могли отримати тільки розробники з ранніх програм, але тепер він доступний усім у вигляді відкритого вихідного коду. Тим не менш, розробники, як і раніше, повинні стати першими користувачами, якщо вони хочуть орендувати робота для тестування свого коду, повідомляють в Boston Dynamics. Таким чином, вони можуть створювати власні методи управління роботом, інтегрувати сенсорну інформацію в інструменти аналізу даних і розробляти власні корисні навантаження, які розширюють можливості базової платформи робота", - повідомляють в компанії.

Наприклад, Boston Dynamics навела в приклад компанію HoloBuilder, яка використовувала SDK для додавання в Spot свого існуючого додатку. "Завдяки тому, що вони розробили, працівники можуть використовувати телефон, щоб навчити Spot документувати шлях навколо будівельного майданчика, і тоді Spot буде автономно пересуватися по цьому шляху і отримає 360 зображень, які надходитимуть прямо в їх програмне забезпечення для обробки", - йдеться в повідомленні. Інше використання включає моніторинг безпеки, лазерне сканування і поліцейські роботи, такі як перевірка підозрілих пакетів.

Поряд з випуском SDK, Boston Dynamics оголосила про зміну керівництва. Засновник Марк Райберт стане головою, поступившись своєю посаду генерального директора колишньому операційного директору і давньому співробітникові Робу Плейтеру. Це частина великого плану Boston Dynamics з комерціалізації своїх роботів, таких як SpotMini, Atlas, а тепер і Handle. Випуск SDK - великий крок до цієї мети.