16:45 / 12.01.2020 Наука и техника

Школяр допоміг NASA виявити нову планету

Виявити нову планету TOI 1338 b, що обертається відразу навколо двох зірок, NASA допоміг 17-річний старшокласник Вулф Цукієр. Він виявив планету на третій день свого стажування в агентстві. Сам він порівнює планету з Татуїном з «Зоряних воєн».

Як пише Meduza, старшокласник з невеликого міста Скарсдейл в передмісті Нью-Йорка Вулф Цукієр влітку 2019 року проходив стажування в Центрі космічних польотів Годдарда, передає unian.ua. Цукієр розповів New York Post, що, перш ніж потрапити туди, «відправив безліч електронних листів випадковим дослідникам з різних інститутів»: «Один з дослідників сказав: «Я не можу взяти тебе, але я можу направити тебе до когось, хто може тебе взяти».

В результаті старшокласник отримав запрошення в Меріленд на двомісячне стажування від американського космічного агентства. Він займався вивченням даних, отриманих космічним телескопом TESS. Вже на третій день вивчення матеріалів він виявив екзопланету TOI 1338 b. Спочатку Цукієр прийняв її за затемнення або іншого роду перешкоду.