14:15 / 11.01.2020 Наука и техника

Найцікавіші новинки CES 2020 (ВІДЕО)

У Лас-Вегасі проходить щорічна міжнародна виставка електроніки Consumer Electronics Show (CES), куди приїжджають як провідні компанії світу, так і стартапи, щоб продемонструвати нові технологічні розробки.

Бі-бі-сі зібрало 11 новинок, які здалися найбільш цікавими, передає УНІАН.

1. Електромобіль від SONY. Компанія Sony здивувала відвідувачів, показавши власний прототип електромобіля, названий Vision S. Майже всю передню панель займає панорамний екран. В автомобіль вбудовані сенсори, які впізнають водія і пасажирів. Керувати мультимедійною системою можна за допомогою жестів.

2. Стримінговий сервіс для смартфонів. Стриминговый сервіс Quibi (скорочено від Quick Bites) розповів про підготовлюваний запуск і плани випускати короткі програми. Працювати він буде виключно на смартфонах.

Завдяки власній технології оптимізації відео можна буде дивитися на весь екран як горизонтально, так і вертикально. Компанія планує розбивати фільми і програми на невеликі сегменти по 7-10 хвилин. Передбачається, що новий сервіс в першу чергу зацікавить людей, які проводять багато часу в громадському транспорті.

3. Робот-помічник. Робот Walker, створений компанією UBTECH Robotics, є втіленням сучасних розробок у сфері робототехніки і штучного інтелекту. Представники фірми стверджують, що він готовий служити людям, як вдома, так і, наприклад, в магазині. При зрості 145 см і вазі 77 кг робот вміє вхоплювати і переносити предмети, зберігати баланс у важких для пересування умовах і підтримувати спілкування.

4. "Розумні" підгузники. Скоро немовлят можна буде одягнути в "розумні" підгузники Lumi, вироблені Pampers. З їхньою допомогою батьки зможуть точно знати тривалість сну дитини, час годування і зміни підгузників. Вся інформація буде відображатися в спеціальному додатку.

5. Подушка від хропіння. Проблему хропіння хоче вирішити корейська компанія Tenminds з допомогою подушки Motion Pillow, яка автоматично змінює нахил голови сплячого, почувши звуки хропіння. У пристрої безліч сенсорів, які відстежують положення голови. Подушка буде автоматично надуватися і здуватися, щоб змінити положення сплячого.

6. Іграшки для дам. У цьому році на виставку знову повернулися виробники секс-іграшок. Одна з них - Dame Products - позиціонує себе як виробника пристроїв для сексуального здоров'я жінок.

7. Бритва з підігрівом. GilletteLabs показала нову бритву з підігрівом, яка називається Heated Razor. На відміну від багатьох інших представлених на виставці пристроїв, придбати її можна було відразу. Гаджет може нагрітися до 50 градусів Цельсія. Виробник стверджує, що використання пристрою імітує гоління з гарячим рушником.

8. Електробайк з рюкзака. Компанія Smacircle LMT показала складаний велосипед для тих, хто користується громадським транспортом, але все ж змушений іти пішки якусь частину шляху. Виробник стверджує, що це найменший електричний велосипед у світі для дорослих. Велосипед зроблений з вуглецевого волокна і може в складеному вигляді вміститися в звичайний рюкзак. Він може розганятися до 32 км/год і проїхати на одному заряді до 21 км.

9. Лоток для кішок, який сам чиститься. Лоток для кішок, який вміє чистити сам себе, представила iKuddle. Проект був профінансований за допомогою краудфандінга і зібрав більше мільйона доларів. Пристрій починає працювати після того, як кішка виходить з лотка. "Розумна" система вичищає послід і відправляє його в спеціальний пакет. Господар може почати чищення і сам за допомогою програми на телефоні.

10. Самохідне крісло. Компанія Segway показала футуристичне крісло під назвою S-Pod, яке здатне розганятися до 40 км/год і проїхати 70 км без підзарядки. За своїм виглядом воно нагадує капсули, в яких переміщувалися персонажі мультфільму "ВАЛЛ-І". Пристрій управляється за допомогою джойстика на правій стороні корпусу. Segway планує почати продажі самохідного крісла у 2021 році.

11. Колонка з гнучким екраном. Виробник гнучкого смартфона FlexPai компанія Royole анонсувала "розумну" колонку Mirage Smart Speaker. Її особливість - повністю гнучкий 8-дюймовий сенсорний AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 1440×1920 пікселів. У колонці також є вбудована 5-мегапіксельна камера, два мікрофони, підтримка Amazon Alexa і три динаміки загальною потужністю 30 Вт. Вона надійде в продаж вже цього року за ціною $899.