18:15 / 07.11.2019 Наука и техника

Азербайджанська Bakcell купує Vodafone Ukraine: умови угоди

Люксембурзька «дочка» МТС Allegretto Holding Sarl протягом трьох років повинна утримуватися від конкуренції з «Vodafone Україна» на території України.

Група продавця в угоді з купівлі азербайджанським телеком-оператором Bakcell нідерландської компанії Preludium B. V., що володіє одним із найбільших українських операторів мобільного зв'язку «ВФ Україна» («Vodafone Україна»), припинить відносини контролю над Preludium B. V.

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ), передає unian.ua.

У рішенні АМКУ, оприлюдненому на сайті відомства, сказано, що учасники угоди вже домовилися про зобов'язання люксембурзької дочірньої компанії МТС Allegretto Holding Sarl протягом трьох років утримуватися від конкуренції з «Vodafone Україна» на території України.

Крім того, компанія «Мобільні Телесистеми» зобов'язується не переманювати співробітників (за винятком випадків, узгоджених між сторонами) і постачальників компанії «Vodafone Україна».

Згідно з документом, в даний час телеком-оператор Bakcell не здійснює господарської діяльності на території України, а контролює її фізична особа, яка є громадянином Азербайджану, і суб'єкти господарювання, які виступають нерезидентами України і утворюють групу Bakcell.

Антимонопольний комітет України надав дозвіл азербайджанському оператору Bakcell купити «Vodafone Україна».

Довідка. «Vodafonе Україна» - один із найбільших вітчизняних мобільних операторів. Компанія надає послуги в стандарті GSM та CDMA-450, обслуговує понад 20 млн абонентів.

ТЭГИ: