14:28 / 12.10.2019 Наука и техника

Samsung покращила конструкцію складних смартфоів Galaxy Fold

Одна з найбільших змін – додатковий металевий шар між дисплеєм і опорними пластинами, який діє за принципом кольчуги.

Фахівці iFixit опублікували звіт за підсумками проведення другого розбирання оновленого смартфона Galaxy Fold. Півроку тому вони розповіли про всі недоліки конструкції першої ревізії складного смартфона Samsung, але в підсумку той звіт був видалений на прохання Samsung.

Корейська компанія, наскільки відомо, усунула всі недоліки, пов'язані з гнучким екраном, але аналіз iFixit дає краще уявлення про виконану роботу, передає unian.ua.

Одна з найбільших змін – додатковий металевий шар між дисплеєм і опорними пластинами, який діє за принципом кольчуги. Мабуть, це додає жорсткості екрану, навіть якщо він відділений від рухомого шарніра.

Крім того, є й інші зміни, вони невеликі, але не менш важливі. Наприклад, те, що петлі обтягнуті плівкою для додаткового захисту від попадання сміття, а на задній частині дисплея є липка смужка, яка щільно утримує його на місці.

Є також зовнішні зміни, про які ми вже знаємо: зазори у верхній і нижній частинах згину екрану тепер прикриті невеликими Т-подібними пластиковими протекторами з гнучкою прокладкою. Верхній захисний шар, який раніше виглядав як звичайна захисна плівка, вже не виходить за межі екрану.

У iFixit заявили, що Samsung виправила всі проблеми, виявлені в оригінальній версії Galaxy Fold, але це не означає, що пристрій став ідеальним. Там, як і раніше називають смартфон дуже крихким, і поки не ясно, наскільки добре він пристосований до використання. В цілому, за ремонтопридатність Galaxy Fold отримав 2 бали з 10, що відповідає результатам першої версії пристрою.