14:12 / 07.09.2019 Наука и техника

Для голосового помічника Siri від Apple змінили інструкції

Apple розробила оновлення для Siri, яке відхиляє "чутливі питання"

Компанія Apple переписала інструкції для голосового помічника Siri щодо відповідей на питання про фемінізм та рух проти сексуального насильства #MeToo. Про це повідомляє The Guardian з посиланням документи, передані колишнім співробітником компанії, інформує rbc.ua.

У випадку, якщо користувач запитає Siri про подібні речі, вона повинна звертатися до однієї з трьох команд: "не втягуватися", "уникати" і, нарешті, "інформувати". Крім того, механізм вибору відповідей виконаний таким чином, щоб Siri говорила саме про "рівність". Слово "фемінізм" вона не повинна згадувати взагалі.

Наприклад, якщо запитати Siri, чи феміністка вона, помічник відповість "Я вважаю, що всі люди мають бути рівними", але інших уточнень не дасть.

Пояснюючи, чому Siri повинна поводитися таким чином, компанія вказала, що помічника "необхідно захистити при роботі з потенційно суперечливим контентом".

Документи також вказують, що Siri не повинна вести себе так, ніби вона людина, чи порушувати етичні та моральні стандарти регіону, де живе користувач. Крім того, помічник не має права нав'язувати користувачу свої принципи, цінності чи думку, йдеться в документі.

ТЭГИ: