17:13 / 18.04.2019 Наука и техника

Mustang четвертий рік поспіль завойовує титул найпопулярнішого спортивного купе у світі

Паралельно зі святкуванням компанією Ford 55‑ї річниці моделі Mustang ентузіасти в усьому світі відзначають отриманий автомобілем вчетверте поспіль титул найпопулярнішого спортивного купе року.

У 2018 році Mustang домінував у номінації найпопулярнішого спортивного купе в усьому світі — від Австралії до Перу. За даними IHS Markit обсяги продажів сягнули 113 066 одиниць. 2018 рік став не лише четвертим поспіль роком беззаперечного лідерства Mustang на глобальному ринку спортивних купе: на території США цей автомобіль також став найпопулярнішим у своєму сегменті, адже тут компанія Ford упродовж минулого року продала 75 842 автівки.

За перший квартал 2019 року компанія Ford продала в Європі 2300 автомобілів Mustang, що на понад 27% перевищує показники за аналогічний період минулого року.*

«Коли 55 років тому компанія Ford випустила Mustang, ми зруйнували стереотипи, — заявив президент компанії Ford Джим Фарлі (Jim Farley), який відповідає за роботу на глобальних ринках збуту. — Ніщо не здатне подарувати вам таке відчуття свободи, вітру у волоссі та насолоди від кермування, як Mustang. Це справжня легенда. Гуркіт його V-подібної «вісімки» у весняний день ні з чим не сплутаєш. Тож зовсім не дивно, що цей автомобіль є найпопулярнішим спортивним купе у світі».

За даними компанії Ford щодо здійснення глобальних продажів у 2018 році, Mustang продавався у 146 країнах. За період з 2015 року в усьому світі було реалізовано понад 500 000 автомобілів Mustang шостого покоління (зокрема в Європі — 45 000 автомобілів). Крім того, завдячуючи, серед іншого, виходу нового Mustang Bullitt, частка моделі у своєму сегменті на світовому ринку зросла на піввідсотка та сягнула 15,4%.

# # #

* 20 європейськими ринками є: Австрія, Бельгія, Британія, Чеська Республіка, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Іспанія, Румунія, Швеція та Швейцарія.

Рівень викидів CO2 для моделі Mustang становить від 199 г/км, витрата пального — від 9,1 л/100 км.

Заявлені рівні витрати пального/енергії, викидів CO2 і запасу ходу під час руху з використанням електропривода були визначені згідно з технічними вимогами європейських стандартів (EC) 715/2007 і (EC) 692/2008 в останній редакції. Споживання пального та показник викидів CO2 наведені для моделей автомобіля, а не для конкретного транспортного засобу. Застосована стандартна процедура проведення випробувань дає змогу порівнювати різні типи машин і різних виробників. Окрім паливної ефективності автомобіля, важливу роль у визначенні рівня споживання пального/енергії, викидів CO2 і запасу ходу під час руху з використанням електропривода відіграє техніка кермування, а також інші нетехнічні чинники. CO2 є головним парниковим газом, що впливає на процес глобального потепління.

Починаючи з 1 вересня 2017 року, деякі нові автомобілі проходять процедуру сертифікації за всесвітньою узгодженою процедурою випробувань транспортних засобів малої вантажності (WLTP) згідно з вимогами європейського стандарту (ЄС) 2017/1151 в останній редакції, що передбачає новий, більш реалістичний порядок визначення показників витрат пального та рівня викидів CO2. Із 1 вересня 2018 року розпочався перехід із нового європейського їздового циклу (NEDC), що використовується наразі, на процедуру WLTP. На етапі поступової відмови від використання NEDC буде здійснюватися зворотна кореляція показників споживання пального та викидів CO2, отриманих за допомогою процедури WLTP, до стандарту NEDC. У зв’язку зі зміною деяких елементів тестування можливі деякі відхилення від попередніх значень паливної економічності та рівня викидів — тобто показники споживання пального та рівня викидів CO2 для одного і того самого автомобіля можуть відрізнятися.