14:28 / 21.02.2019 Наука и техника

Перший у світі браузер раптово запрацював за допомогою емулятора

WorldWideWeb має обмежений на сьогоднішній день функціонал.

Ентузіасти з швейцарського центру ядерних досліджень CERN провели незвичайний експеримент. Хлопці створили онлайн-емулятор першого в світі веб-браузера WorldWideWeb, розробленого ще в початку дев'яностих років. Так, з першого погляду може здатися, що це навіть не браузер, адже в ньому немає знайомих нам елементів сучасного інтерфейсу браузера, повідомляє znaj.ua.

Емулятор повністю копіює старий браузер, аж до шрифтів комп'ютера NeXT. Додаток підтримує тільки текст відкритої сторінки, причому його можна вручну редагувати і додавати гіперпосилання. Ця особливість в наші дні виглядає особливо цікавою. Втім конкуренцію Google Chrome або Mozilla він не складе, враховуючи можливості сучасних програм.

WorldWideWeb немає адресного рядка, щоб перейти на сайт потрібно відкрити вкладку “Document” і вибрати пункт “Open from full document reference”, після чого ввести URL сторінки і натиснути на кнопку “Open”. Перехід між посиланнями здійснюється подвійним натисканням миші. Втім, це відмінна можливість поностальгувати для тих, хто познайомився з світовою мережею з допомогою такого браузера.

ТЭГИ: