22:53 / 03.02.2019 Наука и техника

Для Windows 10 готують краще пояснення можливих помилок

Користувачі Windows 10 звикли до повідомлень про помилки, але вони, як правило, малоінформативні і не демонструють ніякої корисної інформації – розшифровку доводиться шукати в Google. У підсумку, на знаходження рішення йдуть години, а сама проблема виправляється буквально за хвилини.

Microsoft вирішила виправити цю сумну ситуацію. Як повідомляє TechSpot, посилаючись на ресурс WinFuture, компанія випустить поліпшену версію своїх повідомлень про помилки, які можуть з'явитися при установці Windows 10 вже квітневого оновлення, інформує segodnya.ua.

Як видно на зображенні вище, система установки Windows 10 буде точно повідомляти причину виникнення неполадки, з чим вона пов'язана і дасть чіткі вказівки щодо її вирішення.

Наприклад, якщо ви переходите на Windows 10 з Windows 8.1 або Windows 7, і у користувача будуть програми, несумісні з новою ОС, програма установки ввічливо повідомить, що це за програми, і запропонує їх видалити, щоб уникнути проблем у подальшому. У деяких випадках буде присутня кнопка "Видалити" прямо у вікні установки.

Якщо проблема не може бути вирішена простим видаленням програми, програма установки Windows 10 запропонує кнопку "Детальніше", яка призведе безпосередньо до відповідного розділу бази знань Microsoft.

Звичайно, просте поліпшення якості помилок установки Windows 10 вирішує тільки одну невелику частину набагато більш серйозної проблеми – страшні сині "екрани смерті". Проте, це ще один крок в правильному напрямку для Microsoft.

ТЭГИ: