21:25 / 02.01.2019 Наука и техника

Попит на Nvidia відеокарти знизився

Падіння попиту на 3D-карти з боку здобувачів криптовалют вже призвело до зниження вартості акцій компанії Nvidia більш ніж на 50% відносно максимального значення, досягнутого в 2018 році. Але цим проблеми виробника графічних процесорів можуть не обмежитися. Каліфорнійська юридична фірма Schall Law, впевнена, що Nvidia ввела акціонерів в оману, та готує проти неї колективний позов. Охочих приєднатися до позову закликають зробити це до 19 лютого.

За словами Schall Law, компанія Nvidia зробила помилкові заяви, що вводять в оману, декларуючи "здатність контролювати ринок криптовалют і вносити швидкі зміни в свій бізнес по мірі необхідності". Більше того, компанія Nvidia запевняла, що будь-яке зниження попиту на її GPU з боку здобувачів кріптовалюти не зробить негативного впливу на бізнес компанії з-за високого попиту на GPU з боку ігрового ринку, інформує itechua.com.

Як показала практика, ці публічні заяви виявилися безпідставними. На думку Schall Law, постраждалі інвестори мають право розраховувати на компенсацію втрат.