19:22 / 02.01.2019 Наука и техника

Windows 10 набирає "обертів"

Велика кількість користувачів вважає Windows 7 найкращою Windows всіх часів і народів. На жаль, її часи наближаються до свого логічного завершення. Уже через рік Microsoft припинить розширену підтримку Windows 7 і система остаточно піде в минуле. Незважаючи на близький кінець свого життєвого циклу, Windows 7 далі користується великою популярністю. Більш того, до недавніх пір Windows 7, як і раніше, залишалася найпопулярнішою операційною системою у світі. Лише через три з половиною роки з моменту виходу, Windows 10 змогла нарешті обігнати Windows 7, пишуть ЗМІ.

NetMarketShare повідомляє, що на момент грудня 2018 року за Windows 10 значиться 39.22 відсотки всіх комп’ютерів, а за Windows 7 всього 36.90.

Для Microsoft це дуже хороші новини, але компанії все ще належить виконати колосальну роботу. Як було сказано вище, до кінця підтримки залишився рік, а користувачів до цього часу працюють з Windows 7-комп’ютерами. Більш того, переважна більшість цих користувачів - корпоративна аудиторія. Ці користувачі відомі своїм небажанням оновлюватися на більш "свіжі" версії Windows і вважають за краще користуватися софтом перевіреним часом.

Хоча Windows 10 вже в цьому році відсвяткує свій четвертий день народження, ОС все ще має не найкращу репутацію серед користувачів. Безперервні претензії до приватності, криві оновлення, примусові апдейти, дивні зміни та інші витівки розробників Microsoft істотно псують Windows 10 репутацію.

ТЭГИ: