20:51 / 31.05.2018 Наука и техника

У Німеччині почали боротьбу з дизельними автомобілями

У Гамбурзі у четвер, 31 травня, почала діяти заборона проїзду дизельних автомобілів, які не відповідають вимогам екологічного стандарту Євро-6 на окремих ділянках двох особливо завантажених транспортом доріг.

Про це повідомляє агенція dpa, передає nv.ua.

На одній з доріг заборонений проїзд легкових автомобілів та вантажівок, а на іншій - лише вантажівок. Зокрема, на цих дорогах розташовані прилади для вимірювання рівня забруднення повітря.

При цьому, для мешканців прилеглих будинків і тих, хто перебуває на території по справах, проїзд на дизельному транспорті дозволений.

Тим не менше, екологи вимагають більш масштабних заходів для очищення повітря від автомобільних викидів, включно з широкоосяжними заборонами на використання дизельних авто.

Відзначимо, що 27 лютого Федеральний адміністративний суд Німеччини у Лейпцигу дозволив містам забороняти проїзд на дизельних авто на власний розсуд, не потребуючи для цього рішень урядів федеральних земель чи федеральної влади країни.

Раніше у Німеччині точилися дискусії про те, щоб у середньостроковій перспективі заборонити дизельні автомобілі, які опинилися під вогнем критики на тлі скандалу із Volkswagen та іншими автовиробниками починаючи з 2015 року.

Нагадаємо, що концерн Volkswagen опинився в центрі скандалу з фальсифікацією в США показників екологічності автомобілів. Їхні двигуни викидають оксиди азоту, які шкодять дихальній системі. Рівень концентрації цього газу в повітрі багатьох німецьких міст перевищує європейські норми.