15:19 / 22.05.2018 Наука и техника

США і Китай домовилися про умови скасування санкцій проти ZTE

Китайському телеком-гіганту доведеться внести зміни в керівництво компанії.

США і Китай попередньо домовилися про скасування американських санкцій проти китайської телекомунікаційної корпорації ZTE, повідомляє kfund-media.

Нагадаємо, що раніше Вашингтон запровадив семирічну заборону на експорт технологічної продукції для ZTE. При цьому 25-30% компонентів для свого обладнання китайська компанія експортує саме зі США.

Це рішення призвело до того, що ZTE призупинила основні бізнес-процеси. З іншого боку, багато американців, що працюють у Китаї, втратили роботу.

Після переговорів на рівні глав держав Дональд Трамп доручив «повернути ZTE в бізнес».

Одне з джерел Reuters повідомило, що минулого тижня в ході переговорів у Вашингтоні міністр фінансів США Стівен Мнучін і віце-прем’єр Китаю Лю Хе досягли усної домовленості щодо ZTE.

В обмін на скасування американських санкцій проти китайського телеком-гіганта Пекін погодився збільшити обсяг експорту сільськогосподарських продуктів зі США.

Інше джерело стверджує, що Китай також може скасувати митні збори на американську агропродукцію, запроваджені у відповідь на мита США на китайську сталь.

Обидва джерела заявили, що сторони оформлять угоду щодо ZTE до або під час робочого візиту міністра торгівлі США Вілбера Росса до Пекіна наступного тижня.

Водночас адміністрація Білого дому наголосила, що китайський телеком-гігант не уникне «суворого» покарання, яке передбачає примусові зміни в топ-менеджменті та правлінні компанії.