09:05 / 19.05.2018 Наука и техника

Маневрування заднім ходом може бути приємним з Ford Focus

Ненавидите рух заднім ходом? Цей автомобіль покаже, що за рогом, і загальмує в разі появи автомобілів позаду

  • Новий Ford Focus оснащено новітньою камерою, яка перетворює маневрування заднім ходом на задоволення.
  • Ширококутна камера дає змогу зазирати за перешкоди і відображає загрози, непомітні для водія.
  • Радарні датчики виявляють автомобілі, що рухаються позаду в поперечному напрямку, а електроніка автоматично застосовує гальма для запобігання зіткненню.

Протягом кількох років дедалі більшої популярності серед покупців нових автомобілів набувають камери заднього виду, які показують водіям, що відбувається безпосередньо позаду авто. Новий Ford Focus представляє наступний етап розвитку цієї технології, що дасть водіям змогу побачити, що відбувається за рогом позаду них.

Камера, розташована безпосередньо над номерним знаком, має поле зору з кутом огляду 180°, а зображення з неї виводиться на сенсорний екран у салоні автомобіля, тож пішоходів, велосипедистів та інші автомобілі, що рухаються повз авто, значно легше побачити.

Маневрування заднім ходом також спрощено завдяки радарним датчикам, які контролюють зону позаду автомобіля та попереджають водія про інші авто і мотоцикли, що рухаються позаду в поперечному напрямку. Якщо водій не реагує на попередження, автоматично спрацьовують гальма.

Відео можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/yYljYbsvYuk

"Ми знаємо, що практично для всіх наших клієнтів рух заднім ходом є важливим елементом повсякденного життя, і для декого цей елемент не надто приємний. Ця маленька камера допомагає зробити великий крок вперед до спрощення маневрів заднім ходом", — говорить Ґлен Ґулд (Glen Goold), головний інженер програми Focus компанії Ford.

Згідно з даними проведеного нещодавно дослідження, чотири з п’яти найскладніших маневрів на автомобілі передбачають рух заднім ходом, а п’ятий маневр — заїзд переднім ходом на місце для паркування. *Оснащення нового Focus охоплює найширший серед усіх автомобілів Ford перелік передових функцій і технологій.

На додачу до ширококутної камери заднього виду автомобіль оснащено системою моніторингу сліпих зон з функцією сповіщення про рух у поперечному напрямку, яка попереджає водія про автомобілі та мотоцикли, що можуть найближчим часом перетнути його траєкторію руху позаду. Якщо водій не реагує на попередження, автомобіль може автоматично застосувати гальма, щоб запобігти зіткненню або полегшити його наслідки.

* https://www.accidentadvicehelpline.co.uk/blog/mirror-signal-panic/