07:05 / 26.04.2018 Наука и техника

"Антонов" показав новий літак Ан-77 без російських деталей

Державне підприємство "Антонов" представило новий літак Ан-77 на базі Ан-70 без російських комплектуючих.

АН-77 є глибокою модернізацією гвинтовентиляторного середнього військово-транспортного літака короткого злету і посадки Ан-70, пише gazeta.ua.

У літаку провели повне імпортозаміщення усіх деталей, що постачалися з Росії.Замість російських двигунів встановили французькі CFM56-5А1 і авіоніку світових виробників. Про інші конструктивні зміни в українській компанії не повідомляють.

Згідно із розрахунковими характеристиками, Ан-77 (комерційне навантаження майже 47 т. - Gazeta.ua) займає нішу між основним військово-транспортним літаком США Lockheed C-130 Hercules з комерційним навантаженням до 21 т і стратегічним Boeing C-17 Globemaster III – з навантаженням до 76 т.

У листопаді минулого року на виставці Dubai Airshow 2017 Ан-70 представили на статичній експозиції, але презентаційні матеріали поширювали, як про модифікацію Ан-77. Повідомляли, що перспективи проекту Ан-77 (зокрема його цивільна версія. - Gazeta.ua) знаходяться на стадії детального обговорення з ОАЕ.

Літак оснащений вантажною кабіною великих габаритів, автономним бортовим комплексом завантаження і розвантаження, шасі з функцією присідання.

Може перевозити великогабаритну та важку військову техніку, гвинтокрили, особовий склад - 300 солдатів, 110 десантників, 206 поранених.