19:22 / 20.04.2018 Наука и техника

Ford Mustang третій рік поспіль залишається бестселером серед спортивних купе

Міжнародний попит на новий Ford Mustang 2018 р. вже третій рік поспіль робить його світовим бестселером серед спортивних купе. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

Згідно з аналізом останніх даних IHS Markit з реєстрації легкових транспортних засобів, проведеним Ford, загалом у світі в 2017 році було зареєстровано 125 809 автомобілів Mustang. Ці дані, зібрані з різних джерел, зокрема джерел державної статистики, охоплюють 95 відсотків світових продажів у понад 80 країнах. Згідно з ними Mustang обігнав усіх своїх конкурентів у власній категорії у світі.

"Світ закохується в Mustang, — каже Ерік Меркл (Erich Merkle), аналітик з продажів компанії Ford. — Mustang уособлює найкраще в американському дизайні: потужність, свободу, індивідуальність, які впізнаєш одразу. Ці якості приваблюють, незалежно від вашої географії".

З майже 126 000 тисяч автомобілів, зареєстрованих у всьому світі, 81 866 машин Ford зареєстровано в Сполучених Штатах, де знаходиться завод з виробництва Mustang. Таким чином, трохи більше третини усіх реєстрацій Mustang припадають на зовнішні ринки.

Згідно з власними даними компанії, Ford продала в Європі 13 100 автомобілів Mustang, і перевершила продажі Porsche 911 на 13 європейських ринках, зокрема у Великобританії та Іспанії. Найуспішнішими п'ятьма ринками для продажів Mustang у Європі в 2017 р. стали Німеччина (5472), Великобританія (2211), Франція (942), Бельгія (900), і Швеція (512).

Крім того, особливо високим залишається попит у Китаї, де минулого року Mustang продавався найкраще серед спортивних купе (7125 реєстрацій).

З початку всесвітнього експорту в 2015 р. до кінця грудня 2017 р. Ford продав 418 000 автомобілів Mustang по всьому світі. Найбільш популярною модифікацією на планеті став Mustang GT з 5,0-літровим двигуном V8.

З 2015 р. по березень 2018 р. Ford продала в Європі 35 000 автомобілів Mustang, і вже презентувала новий Ford Mustang, що має більш атлетичний зовнішній дизайн і люксовий інтер'єр з м'якою оббивкою та 12-дюймовою цифровою панеллю приладів. Посилена силова установка включає 5,0-літровий двигун V8 потужністю 450 к. с. та десятишвидкісну автоматичну трансмісію, завдяки яким Mustang розвиває швидкість від 0 до 100 км/год за 4,3 секунди, має паливну економічність 12,1 л/100 км і показник викидів CO2 270 г/км.

Новітні технології, застосовані для покращення керування, включають адаптивну підвіску MagneRide®, вибір режимів водіння та нову систему активних клапанів регулювання викиду, завдяки якій можливе використання для ранніх і пізніх годин доби дружнього до оточення інноваційного режиму водіння Good Neighbour Mode. Серед нових технологій допомоги водієві – автоматична система розпізнавання перешкод Pre-Collision Assist з функціями розпізнавання пішоходів і утримання руху в межах свого ряду.

Крім того, в червні розпочнеться виробництво для Європейського ринку спеціальної серії Ford Mustang Bullitt, випущеної на честь 50-ї річниці виходу в світ відомого фільму.

Mustang Bullitt, доступний в чорному варіанті Shadow Black або класичному темно-зеленому Dark Highland Green, отримав модернізований 5,0-літровий двигун V8 прогнозованою потужністю 464 к.с. та крутним моментом 529 Нм.*** Нова технологія синхронізації обертів шестишвидкісної РКПП забезпечує плавне й невідчутне пониження передач, що супроводжується спортивним гуркотом двигуна V8 (при короткочасному відкритті дросельної заслінки для підвищення потужності). Стандартна аудіосистема преміум-класу PLAY від B&O з 12 високоякісними динаміками забезпечує має потужність 1000 Вт.

До спортивних купе, за визначенням IHS Markit, відносяться кабріолети та дводверні моделі.