17:52 / 21.02.2018 Наука и техника

Дебют нового Ford Edge у версії St-Line

Сьогодні компанія Ford представила новий Ford Edge для клієнтів з Європи – найбільш високотехнологічний спортивний позашляховик (SUV) в історії бренду. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

Новий Ford Edge оснащено комплексом технологій підтримки водія, що використовують можливості камер і датчиків та покликані зробити подорожі комфортнішими і менш напруженими, а також допомогти водіям в уникненні зіткнень чи мінімізації їх наслідків. До переліку цих технологій, зокрема, входять вперше представлені у Європі система автоматичного гальмування після зіткнення (Post‑Collision Braking), система активного маневрування (Evasive Steering Assist) та адаптивний круїз-контроль з функцією Stop-and-Go і функцією утримання смуги руху (Lane Centring Assist).

У новому Edge також дебютує новий потужний та економічний варіант 2,0‑літрового дизельного двигуна EcoBlue з подвійним турбонаддувом, який поєднується з новою 8-ступеневою автоматичною коробкою передач, що значно полегшує водіння.

До унікальних особливостей спортивної модифікації ST-Line нового Edge належать оновлений дизайн передньої та задньої частин, широка сітчаста решітка радіатора, кольорові елементи кузова (зокрема рельєфні бокові обвіси), та 20‑дюймові легкосплавні колісні диски, що увійшли до стандартної комплектації.

"Дедалі більше європейських клієнтів переходять на SUVи, і наша повноцінна лінійка моделей орієнтована саме на задоволення цієї потреби. Завдяки новим технологіям, які допоможуть клієнтам легко впоратися з рухом у заторах та з комфортом подорожувати, покладаючись на міць нашого досконалого й економічного нового 2,0-літрового дизельного двигуна EcoBlue у поєднанні з 8-ступеневими АКПП, наразі новий Edge являє собою найбільш конкурентоспроможний SUV Ford", – заявив Релант де Вард (Roelant de Waard), віце-президент з маркетингу, продажу та обслуговування Ford of Europe.

Розумний SUV для розумного світу

У новому Ford Edge вперше на європейському ринку представлені три нові технології підтримки водія від Ford:

  • Система автоматичного гальмування після зіткнення (Post-Collision Braking) допомагає зменшити ефект від потенційного другого зіткнення за рахунок автоматичної подачі помірного гальмівного тиску після першого зіткнення; уповільнення руху потенційно може зменшити ризики поранення пасажирів та пошкодження авто.
  • Система активного маневрування (Evasive Steering Assist) допомагає водію об’їжджати автомобілі, що зупинилися або рухаються повільніше, щоб уникнути зіткнення. Розроблена для експлуатації як в міських умовах, так і на швидкісних магістралях, вона використовує радар та камеру для виявлення попереду нерухомих або повільних автомобілів і забезпечує підтримку кермування для того, щоб водій міг виконати об'їзний маневр у разі неминучості зіткнення.
  • Адаптивний круїз-контроль з функцією Stop-and-Go і функцією утримання смуги руху (Lane Centring Assist) допомагає автомобілю утримувати комфортну дистанцію до машин попереду і зменшити стрес під час довгих подорожей по дорогах з неінтенсивним рухом, допомагаючи утримувати автомобіль в центрі своєї смуги.

До інших технологій підтримки водія, що використовують камери, радари та ультразвукові датчики для зниження стресового навантаження на водіїв, належать система адаптивного головного освітлення (Adaptive Front Lighting System), система моніторингу сліпих зон (Blind Spot Information System), система дальнього світла з функцією запобігання засліпленню (Glare-Free Highbeam), інтелектуальна система обмеження швидкості (Intelligent Speed Limiter), система попередження про виїзд за межі смуги (Lane Keeping Alert), система виявлення перехожих (Pedestrian Detection) із передаварійним механізмом гальмування (Pre-Collision Assist) та система розпізнавання дорожніх знаків (Traffic Sign Recognition).

Водіння автомобіля і паркування у містах та районах зі щільною забудовою стало значно комфортнішим і менш обтяжливим завдяки таким функціям, як система попередження про об'єкти, що рухаються в поперечному напрямку (Cross Traffic Alert), технологія адаптивного кермування Ford Adaptive Steering, система активної допомоги при паркуванні (Active Park Assist) з підтримкою перпендикулярного паркування (Perpendicular Parking), система виявлення перешкод при паркуванні (Side Parking Aid) та система допомоги при виїзді з парковки (Park Out Assist), що допомагає водіям виїжджати з місць для паркування.

Оптимальна потужність і динаміка

Завдяки використанню передових технологій привода від компанії Ford модель Edge вирізняється бездоганною динамікою у поєднанні з оптимізованою паливною економічністю та рівнем викидів CO2 .

Новий 2,0-літровий дизельний двигун EcoBlue з подвійним турбонаддувом від Ford за характеристиками потужності, крутного моменту та ходовими якостями не поступається двигунам більшого об’єму, а за рівнем оптимізованої витрати пального та зменшених викидів CO2 зрівнявся з меншими за об’ємом двигунами.

Дизельний двигун EcoBlue вперше отримав сучасну систему подвійного турбонаддуву, проте у новій конфігурації залишились високотехнологічна технологія впорскування пального та архітектура EcoBlue з низьким внутрішнім тертям. Згадані особливості дозволяють забезпечити дотримання жорстких вимог екологічного стандарту Євро-6.

Оснащений подвійним турбонаддувом 2,0-літровий двигун EcoBlue нового Edge у поєднанні з інтелектуальною системою повного приводу Ford Intelligent All Wheel Drive вирізняється підвищеним крутним моментом у нижньому діапазоні частот обертання і зниженим рівнем шуму, вібрації та жорсткості, забезпечуючи водночас плавне та лінійне прискорення, що сприяє підвищенню комфорту під час руху.

У нижньому діапазоні частот обертання менший турбонагнітач високого тиску та більший за розмірами нагнітач низького тиску працюють послідовно, забезпечуючи поліпшену реакцію двигуна та підвищений крутний момент. У верхньому діапазоні частот обертання працює тільки великий турбонагнітач, забезпечуючи тиск наддуву, що дозволяє розвивати максимальну потужність.

Удосконалені турбонагнітачі та випускні колектори виготовлені зі сплаву, що містить приблизно 30% нікелю: такий матеріал забезпечує оптимальну стійкість до температури 860°C, за якої працює система подвійного турбонаддуву. Підшипники турбонагнітачів та корпус турбонагнітача низького тиску охолоджуються за допомогою рідинного охолодження.

2,0-літровий двигун EcoBlue, до переліку стандартного оснащення якого входить система Auto Start-Stop, пропонується для нового Ford Edge у двох варіантах:

  • версія потужністю 190 к.с. у поєднанні з 6-ступеневою МКПП та інтелектуальною системою повного приводу Intelligent All Wheel Drive;
  • версія потужністю 150 к.с. у поєднанні з новою 8-ступеневою АКПП, що вирізняється швидким перемиканням та переднім приводом.

Конструкцію нової 8-ступеневої АКПП від Ford було удосконалено з метою подальшої оптимізації рівня витрати пального, забезпечення належної реакції та плавного і швидкого перемикання передач. До особливостей трансмісії, налаштування якої оптимізували для задоволення сподівань європейських водіїв, належать:

  • Адаптивна система планування перемикання передач (Adaptive Shift Scheduling), яка оцінює індивідуальний стиль водіння для оптимізації моментів перемикання. Система здатна виявляти підйоми і спуски та круті повороти і відповідним чином коригувати моменти перемикання передач, що забезпечує підвищену стабільність і точну керованість.
  • Адаптивна система контролю якості перемикання передач (Adaptive Shift Quality Control), яка за результатами аналізу інформації про автомобіль та навколишнє середовище відповідним чином змінює тиск зчеплення, забезпечуючи незмінно високу плавність перемикання. Крім того, технологія може коригувати плавність перемикання, підлаштовуючись під стиль водіння.

Спортивний Edge ST-Line

Лінійка моделей Ford ST-Line, створена для клієнтів, небайдужих до іміджу моделей ST, пропонує стиль у дусі Ford Performance у поєднанні з потужними версіями двигунів.

Новий Edge ST-Line отримав яскравий і динамічний дизайн екстер’єру та інтер’єру, зокрема:

  • пофарбовані в колір кузова молдинги нижньої частини дверей, крил і бокових поверхонь кузова та верхню передню решітку з унікальним чорним оздобленням горизонтальних планок і обрамлення;
  • 20-дюймові колісні диски у базовій комплектації та пропоновані як опція пофарбовані легкосплавні 21-дюймові диски преміум-класу;
  • подвійні вихлопні труби з хромованими патрубками;
  • сидіння з оббивкою з перфорованої шкіри та мікрофібри Miko®-Dinamica, передні сидіння з електроприводом регулювання за 10-ма напрямками;
  • кермо з оббивкою з перфорованої шкіри та важіль коробки передач з червоною декоративною строчкою в моделях з механічною коробкою передач;
  • алюмінієві спортивні педалі, стельова панель чорного кольору та велюрові підлогові килимки преміум-класу.

Доповнює можливості нового Edge ST-Line підвіска зі спортивними налаштуваннями у поєднанні з технологією адаптивного кермування Ford Adaptive Steering, яка оптимізує реакцію керма і полегшує маневрування на новому Edge за рахунок постійної зміни передатних чисел рульового механізму залежно від швидкості автомобіля, а для керування 8-ступеневою автоматичною коробкою передач використовуються підкермові перемикачі.

Комфортний інтер’єр з широкими комунікаційними можливостями

Пропонована для нового Ford Edge зарядна панель, що встановлюється у передній лоток для мультимедіа, забезпечує бездротове заряджання сумісних пристроїв, а комунікаційна система SYNC 3 з безкоштовною підтримкою технологій Apple CarPlay та Android Auto™ дозволяє водієві керувати підключеними смартфонами, відтворенням аудіо, функціями навігації та системою клімат-контролю за допомогою голосових команд і 8-дюймового кольорового сенсорного екрана.

Крім того, клієнти можуть додатково поліпшити враження від прослуховування музики за допомогою нової аудіосистеми B&O Play преміум-класу, налаштування якої були спеціально адаптовані до особливостей Edge. Система оснащена 10-канальним цифровим процесором обробки звуку, який керує налаштуваннями кожного динаміка, забезпечуючи рівномірний розподіл звуку в салоні. Опція об’ємного звучання дозволяє створити ще глибше звукове оточення.

Новий Edge також пропонує нову цифрову 3D-панель приладів з широкими можливостями персоналізації, яка дозволяє водіям налаштувати розташування спідометра, тахометра та вікон з інформацією про автомобіль відповідно до власних уподобань та обирати з-поміж семи доступних кольорів, і водночас має простий та елегантний вигляд. Також до переліку технологій комфорту входять повнорозмірний панорамний скляний дах, передні сидіння з підігрівом та охолодженням, задні сидіння з підігрівом та підігрів керма.

Завдяки гармонійному поєднанню високоякісних матеріалів та передового дизайну просторий салон нового Edge просто-таки випромінює відчуття преміальності. Особливістю оновленої центральної консолі є новий поворотний перемикач 8-ступеневої АКПП, що дозволив вивільнити місце і полегшити доступ до панелі для бездротового заряджання, а його вигляд посилює враження від сучасного та вишуканого дизайну автомобіля.

Кнопка електричного паркувального гальма замість стандартного важеля також сприяє використанню простору з максимальною ефективністю: поряд знаходяться регульовані тримачі для чашок і глибоке відділення для речей, місця в якому достатньо для книг, іграшок і планшетів. Ще більший за розміром бардачок знаходиться під панеллю приладів, а додаткове місце для зберігання доступне під кришкою панелі приладів.

Повноцінна лінійка моделей

На додачу до спортивної версії ST-Line перелік варіантів комплектації нового Edge, які будуть доступні клієнтам з Європи, включає топову версію Vignale, стильну модифікацію Titanium та комплектацію Trend з багатим оснащенням.

Серед новинок у зовнішності – ширша решітка з унікальним оздобленням для кожного варіанту комплектації та оновлена передню панель, комбінація яких забезпечує атлетичний і сучасний вигляд. Передбачені в стандартній комплектації світлодіодні фари і задні ліхтарі можна доповнити світлодіодними денними ходовими вогнями з унікальним світловим малюнком. Завдяки оновленому дизайну капота автомобіль виглядає ширшим і більш приземкуватим.

Рекордні продажі

Продажі SUVів Ford у 2017 році зросли на 24% завдяки рекордним результатам моделей EcoSport, Kuga та Edge. Протягом року компанія Ford продала 230 600 SUVів, до цієї категорії належав практично кожен п’ятий новий автомобіль Ford, проданий на території Європи. З моменту виходу нового SUV Edge на ринок у 2016 році на території Європи було продано понад 26 000 одиниць цієї моделі, з них 16 000 – у 2017 році.