16:40 / 21.02.2018 Наука и техника

Porsche припинила виробництво автомобілів з дизельними двигунами

Компанія Porsche припинила виробництво останніх дизельних моделей: Macan S Diesel і Panamera 4S Diesel.

Виробник переходить на електрокари і гібриди, які підключаються, пише nv.ua з посиланням на The Verge.

Видання зазначає, що компанія не продавала жодних транспортних засобів, оснащених турбодизельними двигунами в Північній Америці, починаючи з 2015 року, після скандалу з викидами дизельних двигунів Volkswagen. Тоді компанія відмовилася від продажу дизельного Macan у США, а зараз цей кросовер не буде доступний і в Європі. Замість того, щоб модифікувати 3.0-літровий турбодизель V6 в Macan SUV, компанія вирішила зняти модель з виробництва.

Першим серійним дизельним Porsche був кросовер Cayenne 2002 року. Згодом дизельні двигуни з'явилися і на інших моделях марки. Однак позашляховик Cayenne після зміни покоління так і не був представлений з агрегатом на "важкому паливі". Рішення пов'язане зі зміною структури попиту і посиленням норм викидів шкідливих речовин.

Представники Porsche зазначили, що компанія не відмовляється від двигуна внутрішнього згоряння. Тим не менш, компанія подвоїла суму, яка виділена на електрифікацію модельного ряду.

"Чисто електричні автомобілі будуть грати все більш значну роль в майбутньому, як для Porsche, так і для всіх інших виробників. На нашу думку, сценарій, в якому кожен четвертий автомобіль Porsche стане електрокаром до 2025 року, цілком реалістичний", - зазначають журналісти The Verge.

Раніше НВ повідомляло, що компанія Mercedes-Benz, можливо, використовувала програмне забезпечення для обману тестів викидів в США. Влада США виявили, що автомобілі оснастили незаконним програмним забезпеченням, щоб допомогти пройти жорсткі випробування на викиди в Сполучених Штатах.