23:08 / 15.02.2018 Наука и техника

Virgin Galactic запустила сайт віртуальних польотів в космос

Новий сайт компанії мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic дозволяє подорожувати в космосі у віртуальній реальності на кораблях компанії.

Для створення сайту Virgin Galactic об'єдналась з розробниками браузера Microsoft Edge, повідомляє nv.ua з посиланням на Engadget.

За запевненнями творців, сайт здатний перенести кожного користувача браузера в космос і дозволяє вивчити всі можливі параметри і відповісти на будь-які питання, відчуваючи себе на орбіті. Віртуальна подорож є в 2D, 3D і WebVR.

Новий сайт демонструє зусилля Virgin, спрямовані на створення нової космічної індустрії подорожей. Користувачі зможуть досліджувати кораблі Virgin через пристрої змішаної реальності Windows. На сайті будуть представлені VR-тури компанії по кораблях WhiteKnightTwo і VSS Unity. Тур в простому 3D доступний навіть для тих, у кого немає гарнітури.

Сайт добре працює в Google Chrome, демонструючи чудові кадри з космічних кораблів Virgin, відео екіпажів і інформацію про компанію. Сайт виглядає досить добре на мобільному телефоні, з тими ж кнопками і анімацією, що і в десктопном браузері робочого столу. Також журналісти відзначають, що Microsoft Edge - не єдиний браузер з вбудованими функціями віртуальної реальності.

В кінці 2017 року НВ повідомляло, що компанія британського підприємця і мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic продала близько 900 квитків першим космічним туристам. Як зазначив Бренсон, зараз один квиток в космос коштує $250 тисяч, проте з часом вартість космічної подорожі може знизитися.