08:54 / 13.01.2018 Наука и техника

Ford збільшує інвестиції у ралійний спорт

Ford Motor Company оголосила про нову угоду про надання більшої технічної та фінансової підтримки M‑Sport — своєму давнішньому партнерові з автоспорту, який на Ford Fiesta WRC з двигуном EcoBoost став переможцем у категорії команд водіїв і виробників Чемпіонату світу з ралі 2017 від Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд".

Починаючи з 2018 року спортивна команда Ford World Rally Team разом із M-Sport на чолі з Малкольмом Вілсоном, кавалером Ордена Британської імперії та одним із найуспішніших гравців автоспорту, здобуватиме додаткову технічну підтримку від міжнародної організації Ford Performance зі штаб-квартирою в Дірборні, США, яку очолює Марк Рашбрук, головний директор Ford Performance Motorsports.

Ford сподівається, що торішня технічна і фінансова підтримка M-Sport і Ford World Rally Team дозволять команді залишитися в ешелоні ралійних гравців у 2018-му.

Збільшена підтримка від Ford допомогла утримати Себастьєна Ож’є — переможця в категорії водіїв Чемпіонату світу з ралі (FIA) — в M‑Sport на сезон 2018 року. Ож’є і висхідна зірка автоспорту Ельфін Еванс очолять команду. Разом із ними на Ford Fiesta WRC виступатимуть Жульєн Інграссія і Деніел Баррітт.

"20 років співпраці Ford із M-Sport дали безпрецедентні плоди на всіх рівнях змагань із ралі, чим ми дуже пишаємося. Сьогодні гравці з ралі по всьому світу рівняються на Ford Fiesta, — поділився пан Рашбрук. — Минулого року ми підтримали M-Sport тим, що розробили цілком новий Fiesta, який і здобув перемогу в змаганнях FIA. Тому в 2018-му ми з радістю надамо ще більшу підтримку".

Ford безперервно співпрацює з M-Sport із 1997 року. Компанія M-Sport, яку у світ ралійного спорту привів Ford, випускає автомобілі Ford для змагань із ралі в декількох класах, від моделей R2 (FIA) до найпотужніших, які беруть участь у чемпіонатах світу. На сьогодні майже 400 моделей Ford Fiesta виробництва M-Sport змагаються по всьому світу.

"Роки співпраці з Ford були фантастичними, і ми дуже зраділи збільшенню підтримки, тому що плануємо захистити свій титул переможця в Чемпіонаті світу з ралі в 2018 році, — зізнався Малкольм Вілсон, кавалер Ордена Британської імперії та виконавчий директор M-Sport. — Ми підсилилися Себастьєном і Ельфіном, а додаткова технічна підтримка дозволить нам ще більше вдосконалити Ford Fiesta WRC. Змагання буде напруженим як ніколи, але я впевнений, що разом із нашими партнерами ми зможемо втриматися на тому рівні потужності та стійкості, який вже здобув нам перемогу в 2017-му".

Ралі-кар Ford Fiesta WRC із 1,6-літровим двигуном EcoBoost від Ford, створений на базі нового Fiesta, вже можна придбати в країнах Європи в яскравих версіях, серед яких стильний Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line, створений в дусі Ford Performance, та преміальний Fiesta Vignale. Цілком новий Fiesta ST, із 200-сильним 1,5-літровим двигуном EcoBoost і різними режимами керування, поступає в продаж у 2018 році.