18:16 / 06.12.2017 Наука и техника

Ford підкреслює, що покупці та компанії-виробники впевнено рухаються вперед у ці часи

Люди в усьому світі почуваються все більше розділеними на протилежні табори через культурні та соціальні зміни. Понад 60 % дорослих в усьому світі стверджують, що їх тривожить і засмучує глобальний неспокій.

Для кращого розуміння цих та інших аспектів обставин, в яких перебувають споживачі, "Доповідь про довготривалі тенденції у 2018 р." компанії Ford містить не лише огляд проблем, що розділяють світ, але й механізмів психологічної адаптації, які виникають у зв’язку з ними: від співчуття та відчуття провини до підвищеної соціальної активності. Згідно із шостою щорічною доповіддю, 76 % дорослих в усьому світі стверджують, що вірять у здатність власними діями домагатися змін на краще.

"Безсумнівно, ми живемо в дуже цікаві часи, — погоджується Шеріл Коннеллі (Sheryl Connelly), менеджер з аналізу та прогнозування глобальних споживчих тенденцій компанії Ford. — Зрушення глобальних пріоритетів, безупинні політичні хвилювання й висвітлення соціальної нерівності порушили статус-кво і примусили багатьох почуватися дезорієнтованими. Однак потреба вийти з хаосу та конфліктів породжує нову енергію і креативність, що надихають людей як ніколи раніше".

Щороку Ford детально досліджує тенденції, що впливають на світ. Як виробник автомобілів і мобільна компанія, що сприяє підвищенню свободи пересування, Ford продовжує перейматися тим, куди і як рухається світ, — як і впродовж понад 100 попередніх років.

Серед ключових моментів "Доповіді про довготривалі тенденції розвитку у 2018 р." такі:

  • 68 % дорослих засмучені та стривожені стражданнями в сучасному світі, а 51 % почуваються винними через те, що не роблять більше для того, аби зробити світ кращим.
  • 81 % дорослих стверджують, що почуваються збентеженими через розростання прірви між бідністю та багатством.
  • 52 % людей від 18 до 29 років очікують, що відомі бренди виявлять власну позицію щодо політичних проблем.
  • 73 % дорослих стверджують, що хотіли би краще дбати про задоволення своїх емоційних потреб, а 57 % повідомляють, що сплять уночі менше, ніж потрібно.
  • 39 % дорослих заявляють, що не заперечують проти надання інформації щодо своєї особистості компаніям, проте 60 % опитаних почуваються роздратованими тим, скільки особистої інформації стало публічною.
  • 52 % дорослих вірять, що штучний інтелект завдасть більше шкоди ніж принесе добра, проте 61 % сподіваються на успішне майбутнє для самокерованих автомобілів.

Глибоке розуміння тенденцій формує прийдешні часи

Щорічна доповідь Ford є зразком розуміння того, як певні тенденції можуть вплинути на споживачів та бренди у 2018 р. і надалі. Ось добірка з 10 визначних тенденцій 2018 р.:

  1. На грані безумства. Глобальний неспокій відчутний усюди, від політики до поп-культури, і люди реагують на ці зміни абсолютно по-різному. У міру посилення розділеності зникає відкритий діалог і зростає відчуття тривоги. Споживачі нетерпляче чекають на інноваційні способи подолання та адаптації до такого становища.
  2. Пробудження соціальної активності. Через культуру групування за протилежними вподобаннями споживачі почуваються різко вбитими за межі зони комфорту. Традиційна поміркованість та обережність втрачають позиції в міру того, як люди обговорюють необхідні зміни.
  3. Увага до нерівності. В усьому світі увагу зосереджено на нерівності. Соціальні активісти та підприємці експериментують з новими способами покращення доступу до якісної освіти, збільшення продуктивної зайнятості, зменшення розбіжності в оплаті праці, надання кожному прийнятного за ціною доступу до базових життєвих стандартів та інфраструктури.
  4. Співчуття й усвідомленість Повсюдна присутність новин забезпечує нас інформацією про проблеми, з якими стикаються споживачі в усьому світі. Люди більше задумуються над своєю роллю в суспільстві, більше зосереджуються на тому, як діяти активніше та відповідальніше.
  5. Покращення психічного здоров’я. Споживачі й установи все частіше усвідомлюють неможливість підтримання фізичного здоров’я без здорової психіки. Таким чином, психічне здоров’я і психологічний добробут поступово займають чільні місця серед проблем, які належить розв’язати як на рівні особистостей, так і на рівні компаній та держав.
  6. Роздрібна психотерапія. Багато споживачів перебувають у нескінченному пошуку чогось нового, відмінного від того, що вже існує, вишукують речі або враження, які приносять задоволення і щастя. У міру зростання обсягу й різноманітності послуг, що дозволяють економити час, споживачі виявляють, що можуть купити річ, яка ніколи раніше не продавалась, — час.
  7. Безпорадна відкритість. Кажуть, що "великі дані" можуть інтерпретувати нашу поведінку, і, теоретично, це могло би допомагати споживачам. Однак з "великими даними" можуть виникнути й великі проблеми. Оскільки особиста інформація перестає належати винятково її власникам, усім споживачам залишається лише сподіватись на відповідальну поведінку компаній.
  8. Переломний момент у технологіях. Віртуальна реальність, штучний інтелект і автономні технології — ідеї, які довгий час здавались непереконливими і фантастичними, — вже тут і входять у наше повсякденне життя. В усьому світі люди намагаються збагнути, що саме стрімкий наступ інтелектуальних технологій означатиме для суспільства, і чи можливі більш позитивні наслідки, ніж провіщають численні передбачення.
  9. Життя осібно. Чи шлюб і батьківство все ще бажані норми для щасливого життя? Нині пари переглядають зобов’язання та їх виконання і бачать перед собою більше варіантів вибору й довшу життєву перспективу.
  10. Великі плани для великих міст. Очікується, що до 2050 р. близько 75 % населення Землі житиме в міських зонах. Щоби якнайповніше скористатися всім потенціалом міського середовища, тобто підтримувати міста як території для здорового і щасливого життя, ми повинні розумно планувати систему перевезень, працевлаштування, житло, можливості для здорового способу життя та інфраструктуру для розміщення населення, що бурхливо зростає.

Хвиля майбутнього

Протягом понад 100 років компанія Ford керувалася вірою в те, що потреба у свободі пересування складає основу людського прогресу. Сьогодні ця віра надихає компанію в її намірі стати мобільною компанією, якій довіряє весь світ.

Для того, щоб міста в міру зростання залишалися стабільними, суспільство повинне стежити за такими змінними, як потреби в перевезеннях, і розуміти, як найкраще задовольнити ці потреби. Щорічна "Доповідь про довготривалі тенденції розвитку" допомагає передбачити і вирішити це питання, надаючи більш детальне розуміння споживачів: їхніх турбот, тривог, сподівань, амбіцій та механізмів психологічної адаптації.

У світі непевності й нетерплячості компанія Ford продовжує зосереджуватися на впровадженні мобільних рішень, доцільних у часи стрімких змін. В міру того, як змінюються очікування споживачів, Ford продовжує роботу над розробкою та створенням продуманих транспортних засобів, що відповідають новим реаліям.

"У сучасному швидкоплинному світі все менше толерується легковажність і все більше уваги приділяється осмисленим речам, які мають вплив, — говорить Коннеллі. — Це бачення відображене в нашій роботі у компанії Ford: ми постійно зосереджені на тому, щоб забезпечувати гідні довіри мобільні рішення, які роблять життя споживачів кращим".

За детальною інформацією щодо "Доповіді про довготривалі тенденції у 2018 р." компанії Ford перейдіть за посиланням: www.fordtrends.com