17:04 / 20.11.2017 Наука и техника

Ford інвестує 750 млн євро в потужності з виробництва наступного покоління Kuga у Валенсії

Компанія Ford інвестує понад 750 млн євро в потужності з виробництва кросовера Kuga нового покоління у Валенсії, Іспанія.

Отже, загальна сума інвестицій Ford у свої валенсійські потужності сягнула приблизно 3 млрд євро. Про це "Багнету" повідомили в компанії "Віннер Імпортс Україна, Лтд". 

"Цього разу ми інвестуємо понад 750 млн євро і цим ще раз наголошуємо на тому, що наш курс щодо Валенсійського регіону й Іспанії загалом незмінний — для нас вони залишаються одними з найважливіших виробничих майданчиків у Європі", — заявив Стівен Армстронг, президент і виконавчий директор підрозділів Ford у Європі, Африці й на Середньому Сході.

"Також висловлюю подяку урядам країни та Валенсійській громаді за постійну підтримку та невпинну роботу над збереженням сприятливого інвестиційного клімату у Валенсійському регіоні", — додав він.

На іспанському заводі Ford працює понад 8 тис. робітників, і нові вливання дадуть виробникові змогу забезпечити робочі місця для потужностей у Валенсії. Інвестиції були уможливлені роботою менеджменту, профспілкових партнерів та робітників, спрямованою на збільшення рентабельності та ефективності виробництва на заводах концерну в регіоні.

SUV зараз складають 25% загальних продажів пасажирських авто в Європі. Автівки моделі Kuga складають майже 50% виробництва на потужностях Ford у Валенсії. З початку цього року було продано 126,9 тис. одиниць Kuga — на 22% більше, ніж за той самий період 2016 року. Kuga є третьою найбільш продаваною моделлю Ford у Європі після Fiesta та Focus.

Про потужності Ford у Валенсії

Завод Ford з виробництва авто та двигунів у Валенсії почали роботу 1976 року та є найбільшими експортерами продукції автомобільної промисловості в Іспанії. З їхніх конвеєрів зійшло понад 12 млн автомобілів та 16 млн двигунів.

Окрім середньогабаритного кросовера Kuga, на у Валенсії виробляються комерційні автівки Tourneo Connect та Transit Connect, які не збирають більше ніде у Європі, а також моделі Ford Mondeo, S-MAX та Galaxy всіх комплектацій.

Ford у Валенсії виробляє найбільшу гаму авто за різноманітністю моделей та кількістю серед європейських потужностей концерну. Майже 90% вироблених у Валенсії авто Ford експортується в понад 75 країн світу, включно зі США.