19:35 / 14.09.2017 Наука и техника

Український стартап створив електробайк із найдовшим у світі запасом ходу

Вітчизняна компанія представила гібрид мотоцикла та гірського велосипеда Delfast Ebike. Розробники запевнили, що на одному заряді він зможе подолати майже 400 км.

Сервіс екологічної доставки на електровелосипедах DelFast створив електробайк із запасом ходу 380 км. Це більше, ніж у Tesla Model 3, заявив керівник DelFast Данило Тонкопій, повідомляє nv.ua.

За його словами, 20 вересня розпочнеться кампанія зі збору коштів на Kickstarter. Початкова вартість електровелосипеда, дизайн якого можна визначити як гібрид мотоцикла та гірського велосипеда – від $2989. Крейсерська швидкість Ebike становить 45 км/год. Найшвидше він зможе їхати зі швидкістю 55 км/год. Виготовлена в США батарея розрахована на три тисячі циклів і підтримує рекуперацію енергії. Від двох USB-виходів електродвигуна можна підзарядити смартфон і планшет.

За безпеку Delfast Ebike відповідатимуть іммобілайзер, GPS-трекер, кнопка старт/стоп, сигналізація, віддалений запуск, а також мобільний застосунок.

Tech Insider розповів, що український електробайк буде випускатися у трьох варіантах. Prime – з найбільшим запасом ходу на одній зарядці. Top зможе їхати найшвидше (55 км/год). Lite – найдоступніша за вартістю модифікація.

За даними Digital Trends, вперше особисто оглянути Delfast Ebike можна буде на виставці Interbike International Expo, яка пройде 20-22 вересня у Лас-Вегасі (США).

Доступні на ринку аналоги українського електробайка на одному заряді можуть проїхати в середньому 30-80 км. Tesla Model 3 у базовій комплектації має запас ходу 346 км.