17:19 / 11.09.2017 Наука и техника

Ford представляє елегантніший, швидший та технологічно досконаліший Новий Ford Mustang для європейського ринку

Сьогодні компанія Ford представила новий Ford Mustang для європейського ринку. Автомобіль виконаний у новому елегантному стилі з вдосконаленим двигуном і оновленою підвіскою, передовими технологіями допомоги водієві та з широким вибором варіантів персоналізації легендарного спортивного автомобіля.

Могутній профіль Mustang, який впізнають з першого ж погляду, виконаний в елегантнішому, більш спортивному стилі, доповненнями якого стали технологія світлодіодних ліхтарів та можливість вибору з-поміж 11 сміливих кольорів кузова та варіантів легкосплавних дисків. Очікується, що новий Mustang матиме найкращу динаміку завдяки вдосконаленому 5-літровому двигуну V8, який видаватиме 450 к.с., та новій 10-ступеневій АКП.

Створений з урахуванням очікувань європейських клієнтів, приємний в керуванні Mustang дарує ще більше позитивних вражень разом із новою високоякісною регульованою підвіскою MagneRide та можливістю вибору режиму керування, серед яких з’явився новий — індивідуальний My Mode. А новий продуктивний випускний клапан дозволить скористатися новим режимом "Хороший сусід" рано-вранці або пізно вночі.

Технології допомоги водієві, зокрема система передаварійного гальмування та виявлення пішоходів,  а також система попередження про сходження зі смуги покращують досвід керування, забезпечуючи психологічний комфорт водія. Сучасний висококласний інтер’єр, виконаний із м’яких на дотик матеріалів, містить з 12-дюймову панель інструментів і дарує водієві та пасажирам найкращі враження від перебування в салоні.

Стівен Армстронг (Steven Armstrong), віце-президент групи компаній і президент Ford Motor Company у Європі, на Близькому Сході та в Африці, заявив: "Пристрасть європейських клієнтів до автомобілів Mustang виявилася ще більшою, ніж ми очікували: майже 30 тисяч легендарних Mustang вже їздять вулицями Європи. На дорозі не часто зустрінеться автомобіль, який здатен запропонувати таке поєднання традицій марки, стилю та продуктивності для такої широкої аудиторії. Новий Ford Mustang дарує найбільш вражаючий на сьогодні набір функцій".

Незрівнянний Mustang

Екстер’єр автомобіля виконаний в елегантнішому, більш спортивному стилі, проте зі збереженням впізнаваного характеру, відшліфованого за понад 50 років виробництва. Капот став нижчим, отримав вбудовані повітроводи і оновлену занижену решітку радіатора, що разом надає автомобілю різкішого, агресивнішого вигляду та покращує аеродинамічні характеристики.

У моделі з 5-літровим двигуном V8 вражаючий дизайн задньої частини автомобіля вдосконалений завдяки оновленому бамперу та елементам дифузорів, які відтепер мають вигляд стандартних подвійних вихлопних труб з обох боків. Це рішення демонструє потужність та продуктивність автомобіля. Окрім того, Mustang пропонується з додатковим спойлером, який ще більше підкреслить спортивний вигляд автомобіля.

Виразні, чіткі та енергоефективні фари, денні ходові вогні, індикатори та легендарні об’ємні тригранні задні габаритні вогні створені з використанням світлодіодних технологій і входять до стандартної комплектації моделей Mustang, призначених для європейського ринку. Також доступний варіант зі світлодіодними протитуманними фарами. Рамки передніх ліхтарів також були оновлені, щоб відповідати стилю верхньої решітки радіатора, виконаної у формі трапеції.

Завдяки широкому вибору варіантів персоналізації європейські клієнти зможуть ще краще проявити власну індивідуальність. На вибір пропонуються три сміливі, динамічні нові кольори металік — темно-синій (Kona Blue), яскраво-помаранчевий (Orange Fury) і темно-червоний (Royal Crimson). Кожен з різноманітних варіантів покриття 19-дюймових кованих легкосплавних дисків, серед яких можна знайти нікель (Nickel), чорний (Ebony Black) і полірований алюміній (Polished Aluminium), має власний унікальний характер.

Інтер’єр нового Mustang відповідає уявленням про салон преміум-класу. Дверцята обшиті м’якими на дотик матеріалами, а ручки покриті алюмінієм. Центральна консоль обтягнута м’якою тканиною з ручною строчкою контрастного кольору для більш динамічного та вишуканого вигляду. На вибір доступні 4 варіанти алюмінієвого облицювання панелі інструментів.

Для модельного ряду Mustang також доступний комплект оформлення інтер’єру Carbon Sport, який включає оздоблення дверей і вставок на сидіннях з алькантари та виконання панелі інструментів і ручки перемикання передач з вуглецевого волокна. Вперше для цієї модельної лінійки доступні шкіряні сидіння з функцією підігріву та вентиляції, а також кермо з функцією підігріву для забезпечення максимального комфорту. Клієнти, які бажають замовити шкіряні спортивні сидіння Recaro можуть обрати один з трьох кольорів — червоний (Show Stopper Red), темно-синій (Midnight Blue) або чорний (Ebony).

Максимальна продуктивність

Неймовірна продуктивність і насолода від керування залишаються головними складовими філософії автомобілів Mustang з моменту випуску першої моделі у 1964 році. Завдяки оновленій трансмісії, шасі та технологічним вдосконаленням новий Mustang дарує водіям найприємніші враження.

П’ятилітровий двигун V8 був вдосконалений, щоб забезпечувати ще більше потужності та працювати на ще вищих обертах, ніж раніше. Досягнення очікуваної максимальної потужності у 450 к.с. стало можливим завдяки новій системі безпосереднього впорскування двокомпонентного пального під високим тиском, а також системі розподільного впорскування під низьким тиском, яка також підвищує крутний момент на низьких обертах двигуна.

Новий двигун EcoBoost з робочим об’ємом 2,3 літра та потужністю 290 к.с. пропонує більш чутливі та захопливі враження від керування завдяки новій 10-ступеневій коробці передач і функції короткочасного збільшення тиску наддуву в турбокомпресорі, яка застосовується в процесі динамічного прискорення для забезпечення додаткового підсилення наддуву під час перемикання на вищу передачу.

Нова вдосконалена 10-ступенева АКП пропонує вище паливну ефективність і динамічніше прискорення. Електронна система контролю коробки передач застосовує налаштування, які оптимізують продуктивність режимів керування та адаптивне перемикання передач в режимі реального часу, що дозволяє трансмісії пристосовуватися до різних умов і вибирати потрібну передачу в будь-якій ситуації — від спокійного руху по дорогах узбережжя до спринтерського заїзду на треку. Пелюсткові перемикачі передач на кермі дозволяють водієві максимально контролювати автомобіль.

Матіас Тонн (Matthias Tonn), головний програмний інженер Ford of Europe, заявив: "Зазвичай, ми втрачаємо час під час перемикання передач. Нова 10-ступенева коробка передач використовує максимальну потужність двигуна та крутного моменту під час перемикання передач для швидшої динаміки та бездоганної продуктивності. Ми очікуємо, що Ford Mustang стане найшвидшим серед наших автомобілів".

6-ступенева трансмісія була вдосконалена, щоб витримувати потужність 5-літрового двигуна V8 з дводисковим зчепленням та двосекційним маховиком для більшої витривалості та швидшого перемикання передач. До стандартної комплектації двигуна входить функція Launch Control, яка забезпечує максимальне зчеплення та постійність рушання з місця. Функція електронного блокування диференціалу, яка блокує лише передні гальма, дозволяючи водієві прокрутити задні колеса та прогріти шини під час рушання з місця, доступна в стандартній комплектації двигуна EcoBoost з робочим об’ємом 2,3 літра. Окрім того, у сполученні з 5-літровим двигуном V8 ця функція дозволяє досягнути максимальної динаміки під час рушання з місця.

Інженери Ford покращили динаміку керування автомобілем Mustang для забезпечення найзахопливіших вражень для водія. Відкалібровані амортизатори покращують стабільність на поворотах, а задня підвіска стала жорсткішою завдяки поперечній шаровій опорі, яка зменшує небажані рухи на обох частинах підвіски, які можуть призвести до її деформації. Товстіші стабілізатори також краще контролюють крен кузова, покращуючи чутливість керування.

Водії можуть обрати два нові режими керування, які допомагають налаштувати систему електронної стабілізації, реакцію двигуна на зміну положення дросельної заслінки, схеми перемикання АКП, кермового керування та положення заслінок активного випускного клапану відповідно від умов руху. Крім стандартного, спортивного, гоночного режимів та режиму руху за умов снігу та дощу, також доступні:

  • Спринтерський режим, який оптимізує продуктивність для досягнення максимальної динаміки під час рушання з місця та перегонів на чверть милі на спеціальних спринтерських треках.
  • Індивідуальний режим, який дозволяє водіям обрати потрібні налаштування продуктивності, динаміки та звуку вихлопу.

Нова технологія активного випускного клапану вперше дозволила водіям регулювати інтенсивність звуку вихлопу відповідно до настрою та умов руху. Водій може запрограмувати інноваційний режим "Хороший сусід" для автоматичного обмеження звуку вихлопу на запрограмований період дня, щоб не турбувати сусідів, особливо заводячи легендарний 5-літровий V8 рано вранці.

Розумні технології для безпеки та комфорту

Новий Ford Mustang продаватиметься у Європі з великою кількістю технологій допомоги водієві, серед яких система передаварійного гальмування із системою виявлення пішоходів, створені для зниження небезпеки та, у деяких випадках, навіть пом’якшення лобового зіткнення з іншими транспортними засобами та пішоходами.

Вперше Mustang пропонується із системами адаптивного круїз-контролю та сповіщення про скорочення дистанції до автомобіля, що рухається попереду, які допомагають водієві зберігати безпечну дистанцію до автомобіля попереду, а також із системою сповіщення про сходження зі смуги, яка попереджає водія про ненавмисне сходження зі смуги, та системою збереження смуги руху, яка може застосовувати крутний момент до керма, повертаючи автомобіль в межі смуги. Запроваджені сучасні технології забезпечать відповідність вдосконаленому рейтингу безпеки Euro NCAP.

Персоналізована 12-дюймова цифрова LCD панель інструментів відображатиме інформацію про обраний режим керування, як і в суперкарі Ford GT, допомагаючи водіям отримувати максимум приємних вражень. Конфігурація панелі автоматично змінюється залежно від обраного режиму керування. Водій може запрограмувати її для відображення елементів панелі приладів в одному з семи кольорів. Водії автомобілів Mustang, обладнаних 12-дюймовим дисплеєм, зможуть побачити вперше впроваджену анімацію ввімкнення функції електронного блокування диференціалу, виконану в стилі відеогри.

Також у новому Mustang встановлена інформаційно-розважальна система SYNC 3, яка дозволить водіям користуватися підключеними смартфонами, аудіосистемою, навігацією та функціями клімат-контролю за допомогою голосових команд або дотиком чи жестами, використовуючи центральний 8-дюймовий сенсорний дисплей. Система підтримує технології Apple CarPlay та Android Auto™.

Новий Ford Mustang надійде на європейський ринок у 2018 році.

# # #

* Зазначені витрати палива/енергії, показники викидів вуглекислого газу та пробігу електромобілів вимірювалися згідно з технічними вимогами та специфікаціями Європейських Норм (ЕС) 715/2007 та (EC) 692/2008 з останніми поправками. Показники витрати пального та викидів вуглекислого газу надані для моделі автомобіля, а не для конкретного автомобіля. Застосована стандартна процедура випробовування дозволяє порівнювати автомобілів різних типів і різних виробників. Важливими факторами для визначення витрати пального/енергії, викидів вуглекислого газу та пробігу електромобіля є паливна ефективність автомобіля, стиль керування та інші не технічні фактори. Вуглекислий газ — це основний парниковий газ, який спричиняє глобальне потепління.

Android та Android Auto є зареєстрованими торговими марками Google Inc.