20:52 / 27.06.2017 Наука и техника

Microsoft буде захищати ноутбуки від крадіжки

Користувачі зможуть блокувати ноутбуки з використанням електронної SIM-карти.

Компанія Microsoft запатентувала метод захисту втрачених або вкрадених ноутбуків, в яких використовується електронна SIM-карта, повідомляє dt.ua.

В кінці травня Microsoft і Qualcomm оголосили про спільну роботу над проектом під назвою Cellular PC. Він передбачає створення ноутбуків на базі ARM-процесорів і з повноцінною версією Windows 10. Такі пристрої зможуть забезпечити більш швидку передачу даних через вбудований модем X16 LTE з використанням електронної SIM-карти.

У патенті Microsoft кажуть, що користувачі зможуть відключати втрачений або вкрадений ноутбук навіть без SIM-карти в ньому. Це означає, що навіть якщо злодій від'єднатися від мережі або видалить SIM-карту, користувач все одно зможе використовувати функцію, аналогічну екстреним викликом, щоб передавати сигнал через стільникову мережу на пристрій для його відключення.

Для реалізації цієї функції Microsoft повинна буде співпрацювати з мобільними операторами. Після відправки команди відключення ноутбука для завершення даного процесу не потрібні ніякі додаткові втручання з боку користувача.