20:22 / 26.06.2017 Наука и техника

Кількість користувачів українського Facebook досягла 10 мільйонів

Українська аудиторія Facebook почала зростати після блокування російських соціальних мереж.

Кількість користувачів українського сегменту Facebook, за оцінками самої соціальної мережі, зросла до 10 мільйонів. Такі дані можна отримати, якщо у рекламному кабінеті задати охоплення по всій Україні, повідомляє AIN.

Зростання аудиторії Facebook пов'язане з блокуванням "ВКонтакте" і "Одноклассников", які довгий час були в топі найпопулярніших сайтів уанету.

За словами Івана Дубинського, СЕО Factum Group Ukraine, яка готує звіти з популярних сайтів уанету для ІнАУ, в травні цього року 9 546 069 українців відвідало стартову сторінку найпопулярнішої в світі соціальної мережі, а 8 797 750 українців відвідало сторінки профілю.

При цьому, за даними SimilarWeb, відвідуваність "ВКонтакте", яка до санкцій була найпопулярнішою соціальною мережею уанету, становить 3,8 мільйона унікальних візитів з десктопів на день. До введення санкцій цей показник становив 9,8 мільйона.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко своїм указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". В оновлений перелік юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, внесені, зокрема ТОВ "Яндекс", ТОВ "Мейл.РУ Україна", а також багато інших відомих російських компаній.

ТЭГИ: