17:33 / 12.04.2017 Наука и техника

Розумна колиска заколисує дитину вдома, імітуючи подорож у авто

Для багатьох новоспечених батьків існує лише один гарантований спосіб приспати свою дитину в кінці дня – нічна поїздка автомобілем, яка утихомирює, заспокоює та врешті заколисує малюка.

Але для матері чи батька дитини це стає причиною недосипання. Так результати досліджень свідчать, що батьки у перший рік життя своєї дитини здебільшого можуть розраховувати лише на 5-годинний нічний сон, що еквівалентно втраті 44 днів сну на рік. Проте допомога не за горами.

Ford розробив колиску, яка може імітувати в комфортних домашніх умовах рухи, звуки мотору та навіть дорожнє освітлення, що супроводжують нічні поїздки. З вигляду звичайна колиска, Max Motor Dreams оживає за допомогою додатку у смартфоні. Вона може записувати, а потім відтворювати заспокійливі рухи, освітлення та звуки якоїсь конкретної подорожі.

"Після років спілкування з мамами і татами ми знаємо, що батькам новонароджених малюків часто вкрай необхідно виспатися хоча б одну ніч. Але якщо швидка поїздка в авто чудово присипляє дитину, то нещасні батьки змушені бути на варті за кермом, – зауважив конструктор Max Motor Dreams Алехандро Лопес Браво (Alejandro López Bravo), працівник іспанської творчої студії Espada y Santa Cruz та розробник титулованого дизайну. – Колиска Max Motor Dreams може полегшити будні великої кількості людей".

Наразі існує пілотна версія Max Motor Dreams у одному екземплярі. Але після численних запитів, компанія розглядає можливість запуску повномасштабного виробництва унікальної колиски.