12:47 / 14.12.2016 Наука и техника

Автомобілі з автоматичним керуванням здатні зробити людей щасливішими - опитування

Автомобілі з автоматичним керуванням можуть бути все ще далекою перспективою, проте багато хто вже зараз передбачає, як кардинально вони можуть змінити наш спосіб подорожувати.

Під час проведеного компанією Ford опитування багато європейців повідомили, що найкращим способом провести час за кермом вважають спілкування з найближчими та найдорожчими людьми, спостереження пейзажів за вікном чи короткий сон.* Можливо, вони навіть усунуть потребу відвозити дітей до школи та забирати їх після уроків, оскільки 16 % матусь згодні відпускати своїх дітей в самостійну поїздку.

Сьогодні компанія Ford оголосила про початок європейських випробувань автомобілів з автоматичним керуванням у 2017 р. Серед 5 000 опитаних 80 % сподіваються на можливість розслабитися та насолодитися пейзажами, 72 % розмовлятимуть по телефону, 64 % не проти перекусити. Читання книг і перегляд фільмів опинилися наприкінці списку.

«Люди справді починають замислювати над тим, як саме автомобілі з автоматичним керуванням можуть вплинути на їхнє повсякденне життя, — пояснив Томас Лукашевич (Thomas Lukaszewicz), менеджер відділу автоматичного керування компанії Ford of Europe. – Багато з нас нехтують часом для себе та наших близьких на користь інших потреб. Автомобілі з автоматичним керування докорінно змінять наш спосіб життя та подорожування».

Попереднє опитування показало, що мешканці великих міст вважають подорож на роботу та додому більш виснажливою, ніж саму роботу. ** Останнє опитування виявило, що автомобілям з автоматичним керуванням надають перевагу над традиційними, коли мова йде про поїздку на вечірку, де збираються вживати алкоголь, та про подорожі на роботу та додому — приблизно половина опитуваних вважають безпілотні автомобілі безпечнішими.

«Ми вже повідомили про наші плани щодо використання автомобілів з автономним керуванням для служби спільних поїздок за домовленістю в США в 2021 р., а зараз важливо розширити наші випробування на територію Європи, додав Лукашевич. – У Європі правила дорожнього руху в різних країнах відрізняються, тут різні дорожні знаки і проектування трас, а водії автомобілів зазвичай ділять перевантажені дороги з велосипедистами».

* Опитування проведене компанією Penn Schoen Berland для компанії Ford Motor Company у Франції, Німеччині, Норвегії, Іспанії та Сполученому Королівстві в листопаді 2016 р.

** Опитування проведене компанією Opinion Matters для компанії Ford Motor Company в квітні 2015 р. https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2015/04/27/for-europeans--the-journey-to-work-causes-more-stress-than-their.html

 

ТЭГИ: