04:15 / 22.05.2016 Наука и техника

В Австралії випробували повітряно-реактивний гіперзвуковий двигун

В Австралії пройшло випробування гіперзвукового повітряно-реактивного двигуна. Його результати перевершили очікування розробників. Новину повідомляє Science Alert, передає expres.ua.

На найбільшому в світі наземному полігоні в Woomera, Південна Австралія, реалізували спільний американо-австралійський військовий науково-дослідний проект під назвою Hypersonic International Flight Research (HIFiRE).

За допомогою аерокосмічного гіганта Boeing і німецького космічного агентства DLR, команда HIFiRE провела чергове випробування нових двигунів, щоб створити гіперзвуковий реактивний літак. Тестування розпочались у 2009 році. Триватимуть вони по 2018 рік.

Так, останній тест був проведений у середу, 18 травня. Випробуваний двигун досяг висоти 278 км при заданій швидкості Маха 7,5, що в сім разів перевищує швидкість звуку. За словами дослідників, при такій швидкості людина змогла б дістатись до будь-якої точки планети за кілька годин. Наразі дослідники продовжують вивчати всі нюанси двигуна, щоб найближчим часом концепт переріс в повноцінну практику.