21:43 / 09.01.2016 Наука и техника

На МКС проведуть тести з підготовки людини до польотів на інші планети

Завдання тестів - вивчення закономірностей руху різних субстанцій в тілі людини

Учасники наступної, 47-ї за рахунком, експедиції на Міжнародну космічну станцію (МКС) проведуть експеримент з вивчення впливу тривалого перебування в космосі на організм людини.

Ці дані були оголошені на спільній прес-конференції членів екіпажу в Центрі управління польотами NASA у Х'юстоні, повідомляє УНІАН. "Головне завдання - збір статистичного матеріалу та вивчення впливу на організм людини факторів, обумовлених тривалим перебуванням в космосі", - повідомив на прес-конференції командир екіпажу Олексій Овчінін. За його словами, результати дослідів, "дадуть можливість вченим зробити висновки, що дозволять людині подорожувати до інших планет, астероїдів і повертатися в хорошій фізичній формі".

За даними Управління США по аеронавтиці і дослідженню космічного простору, надзавдання тестів - вивчення закономірностей руху різних субстанцій в тілі людини в умовах невагомості. Особливу увагу вчені планують приділити коливанням внутрішньочерепного тиску космонавтів і кров'яного тиску у всіх судинах їх організмів.