19:35 / 28.05.2015 Наука и техника

В Національному парку Тель-Авіва зведуть еко-міст з транспортних контейнерів

Архітектурна студія Yoav Messer Architects запропонувала оригінальний проект мосту зі старих морських контейнерів

Архітектурна компанія Yoav Messer Architects з Тель-Авіва (Ізраїль) нещодавно оприлюднила плани з будівництва моста з перероблених морських вантажних контейнерів. Він отримав назву Econtainer Bridge. Цей проект став переможцем конкурсу з будівництва під’їзного шляху в новий Національний парк імені Аріеля Шарона. Варто відзначити, що парк буде створений на місці одного з найбільших у світі звалищ, на якому накопичилося 25 мільйонів тонн відходів.

Міст довжиною 160 метрів повинен з’єднати дорогу, що йде від східної околиці Тель-Авіва безпосередньо з горою Хірія в центрі парку. Міст буде відкритий для велосипедистів і пішоходів, але при цьому закритий для автомобілів. Однак по ньому планується рух громадських «човників» для доставки в парк туристів від місця паркування.

Для освітлення мосту будуть використовуватися сонячні фотоелектричні панелі. В даний час йде розробка робочого проекту. Після його готовності і всіх погоджень має розпочатися будівництво мосту.

Як стверджують автори проекту, використання контейнерів істотно полегшить будівельні роботи, 70% їх може бути виконано в заводських умовах.