09:50 / 18.03.2021 Наука и техника

Регулятор реклами Великобританії заборонив рекламу криптовалютної біржі Coinfloor

Британський регулятор реклами заборонив розміщувати рекламу на біржі криптовалют Coinfloor, яка сприяла інвестуванню в біткойни (BTC-USD) і була позначена як "соціально безвідповідальна" та "вводить в оману", повідомляє finance.yahoo.com.

Розміщена реклама була розрахована на пенсіонерів.

Позивач сумнівався, чи реклама не вводить в оману, оскільки вона не дає змоги чітко пояснити ризики, пов’язані з інвестиціями в біткойни, і соціально безвідповідальна, оскільки вважає, що придбання біткойнів є хорошим способом інвестування заощаджень або пенсії.

Адміністрація рекламних стандартів заявила, що реклама не повинна більше відображатись у поточній формі.

"Ми сказали Coinfloor забезпечити, щоб у майбутніх маркетингових комунікаціях було достатньо ясно, що вартість інвестицій в біткойни змінюється і може знижуватися, а також зростати, що Coinfloor і ринок біткойнів не регулюються, і що вони також не безответно пропонують купувати біткойн представляв надійне вкладення власних заощаджень або пенсії ", - йдеться у своєму рішенні.

Coinfloor заявив, що в оголошенні немає жодних припущень, що дії клієнта є розумною або безпечною інвестицією, і що ні Coinfloor, ні клієнт не заявляли, що інвестори зароблятимуть гроші, інвестуючи в біткойни, або рекомендували споживачам інвестувати в біткойни.

Він також зазначив, що всі погляди, висловлені в оголошенні, були з точки зору замовника, який був представлений, і не представляв точки зору Coinfloor.