17:26 / 05.02.2021 Наука и техника

На популярному сайті для "дуже дорослих" перевірятимуть паспорта

Сервіс дорослого відео pxh продовжує посилювати безпеку сайту. Тепер від нових користувачів вимагатимуть документ, який підтверджуватиме їхню особу, та прикріплення справжнього фото, передає unian.ua.

Про це йдеться у заяві компанії, цитує Vice.

Користувачів перевірятиме компанія з цифрової верифікації Yoti: «шляхом надання поточного фото і підтвердженого державою документу, що засвідчує особу».

«Yoti перевірить справжність документу, що засвідчує особу, звіривши його з фотографією користувача з використанням безпечної біометричної технології», – уточнюється у заяві.

Що передувало

Внаслідок скандалу з розміщенням на платформі насильницьких відео та відмовою через це міжнародних платіжних систем надавати свої послуги клієнтам сервісу адміністрація сайту оголосила про посилення політики безпеки.

Раніше журнілісти приводили приклад, коли жінка знайшла на сайті відео зі своєю 15-річною дочкою, яка зникла. Ще в оному випадку були опубліковані кадри сексуального насильства над 14-ти річною жителькою Каліфорнії. її впізнав однокласник. Винуватців покарали, але власників сайту не притягли до відповідальності за подібні відео.