18:45 / 16.01.2021 Наука и техника

Японський автовиробник заплатить величезний штраф за порушення Закону США про чисте повітря

Японська компанія Toyota повинна виплатити штраф у розмірі 180 мільйонів доларів за систематичні порушення “Закону про чисте повітря”, що діє по всій території США та вважається дуже суровим.

За інформацією американських ЗМІ, Toyota давно і систематично порушувала вимоги до подачі звітів щодо стандартів викидів шкідливих речовин транспортними засобами. Про це розповіла Одрі Штраус, яка виконує обов’язки прокурора одного з округів Нью-Йорка, передає ampercar.com.

Оскільки автовиробник не дотримувався вимог, що прописані у “Законі про чистоту повітря”, тому з нього треба стягнути 180 мільйонів доларів штрафу.

Треба зазначити, що це не означає обман Toyota в плані проведення тестів на рівень викидів, просто у компанії могли не правильно подавати необхідні звіти в EPA й це відбувалося з 2005 року.

Згідно з чинним в США закону про чистоту повітря, автомобільні компанії зобов’язані подавати звіти про дефекти викидів в тому випадку, якщо не менше 25 автівок одного модельного року мають дефект компонента, що відповідає за рівень викидів. Toyota за останні десять років подала 78 таких звітів й ще дві сотні квартальних.