18:12 / 17.11.2020 Наука и техника

Британські інженери представили перший в Європі електричний баггі Chameleon, виготовлений на 3D-принтері з переробленого пластику

Команда британських інженерів розробила справний електромобіль із перероблених матеріалів на 3D-принтері. Він може розвивати швидкість до 45 миль на годину, повідомляє dailymail.co.uk.

Баггі Хамелеон (Chameleon), що працює від акумулятора і важить 150 кг, не виробляє шкідливих вихлопів. За розміром з третину середнього автомобіля, але розрахований лише на одного.

Інженерна фірма Scaled, що базується в Свіндоні, побудувала автомобіль, перший у своєму роді в Європі, всього за три місяці, вклавшись в сумму 10 000 фунтів стерлінгів.

Прототип може бути перероблений для різних цілей, наприклад забирання пасажирів поїздів і багажу або покупців.

Шасі виготовленого з надміцного переробленого пластику на 3D-принтері. Одну баггі можна випускати раз на два дні, але не повідомляється про ціну новинки оскільки вона все ще в розробці.

Керуючий директор Девід Спейт сказав, що вони використовують дуже великі 3D-принтери для друку на пластиці та створення шасі автомобілів - і це був перший автомобіль, який вони випустили.

Ім'я "Хамелеон" було обрано, оскільки воно адаптоване, пояснив Спейт.

"Якщо вам потрібен інший дизайн, ми можемо зробити різні типи та стилі".