01:25 / 29.09.2020 Наука и техника

Фантастичний Mercedes-Benz "Аватар" виїхав на дорогу (ВІДЕО)

Перший в світі симбіотичний автомобіль показав себе в ділі.

Mercedes-Benz Vision AVTR був створений спільно з творцем фільму "Аватар" Джеймсом камероном і він не схожий на жоден з автомобілів на наших дорогах. Втім, для нього виділили окрему дорогу. І знайшли пару щасливців, яким випало першими відчути себе частиною біотичного механізму, повідомляє 24tv.ua.

Шоукар дебютував на виставці споживчої електроніки Consumer Electronics Show (CES) 2020. Окрім закодованої назви фільму “Аватар”, ім’я AVTR також розшифровується, як Advanced Vehicle Transformation, тобто автомобіль з покращеною трансформацією. Причому “трансформація” передбачає скоріше зміни у сприйнятті автомобіля користувачем.

Управління автомобілем-аватаром не має нічого спільного з традиційними органами управління. По-перше, він може бути повністю автномним і керуватись штучним інтелектом. Якщо людина вирішить перебрати керування на себе, то й тут доведеться “трансформувати свідомість”. В салоні немає а ні керма, а ні педалей – лиш біоджойстик на центральному тунелі. Цей орган управління реагує на пульс водія, пробуджуючи машину. Під час руху, підсвічування джойстика пульсує, разом з пульсом водія. Управління здійснюється за принципом перших комп’ютерних мишок, тільки замість коліщатка – сенсори. Перед водієм розташований великий дисплей, але управління різними системами відбувається за допомогою жестів і проекційної системи.

Vision AVTR отримав повнокероване шасі, тому може рухатися не тільки вперед, але і вбік під кутом 30 °. Для цього колеса передньої і задньої осей можуть повертатися як в одному напрямку, так і в протилежних. Такий “режим Краб” матиме електричний позашляховик Hummer. Сам же AVTR також електричний, а його акумуляторна батарея – органічна, на основі графену.

 

ТЭГИ: