23:44 / 25.09.2020 Наука и техника

Німеччина випробовує модернізований танк Leopard 2A7V (ВІДЕО)

У Німеччині проходить випробування передсерійний зразок бойової машини «Leopard 2A7V» для Бундесверу.

Про це повідомляють Збройні сили Німеччини, передає mil.in.ua.

Було продемонстровані тести одного зі зразків A7V в Управлінні оборонних технологій озброєння та боєприпасів (Wehrtechnischen Dienststelle in Meppen, WTD 91).

Нагадаємо, у вересні 2017 року компанія Rheinmetall оголосила, що приступить до модернізації 104 основних бойових танків «Leopard 2» Збройних сил Німеччини.

В рамках цього проєкту Rheinmetall модернізує до стандарту A7V 68 танків «Leopard 2A4», 16 «Leopard 2A6» і 20 «Leopard 2A7».

В ході робіт фахівці Rheinmetall замінять застаріле обладнання в комп’ютерах системи управління вогнем і пультах управління, а також встановлять новий лазерний далекомір і тепловізор. Вартість пакета модернізації разом з додатковими послугами оцінювалася в 118 млн євро.

У 2019 році Федеральне Міністерство оборони Німеччини оголосило про прийняте комітетом з питань бюджету Бундестагу рішення схвалити два запити військового відомства на суму близько 428 млн євро.

Один із запитів передбачає проведення модернізації 101 основного бойового танка «Leopard 2» версій «Leopard 2A6MA2» і «Leopard 2A6» до останньої конфігурації A7V.

Метою проєкту є забезпечення уніфікації парку танків для спрощення експлуатації та логістики, підвищення захисту і забезпечення швидкого обміну екіпажами.

Модернізація основних бойових танків повинна бути завершена до 2026 року. Танк конфігурації A7V отримає нові системи прицілювання, нові радіостанції та модифіковані комп’ютери управління вогнем.