14:55 / 19.09.2020 Наука и техника

Sony уточнила ціни і дату старту продаж на консолей Play Station 5

Японська компанія заявила про створення довгоочікуваної Play Station 5 ще в кінці минулого року. З тих пір галас навколо консолі нового покоління не вщухає.

Перша інформація про дату виходу Play Station 5 з’явилася в жовтні 2019 року. Розробники ще до коронавірусної пандемії заявляли, що консоль повинна вийти в кінці 2020-го. На той момент про новий агрегат Sony було відомо дуже мало, офіційна презентація відбулася тільки в червні цього року.

Після розкриття технічних характеристик консолі виявилося, що вона трохи слабкіше свого головного конкурента — Xbox Series X. Так, в консолі Microsoft виявилися процесори з продуктивністю на два терафлопс більше, ніж в агрегаті Sony.

Тепер японська компанія нарешті розкрила точну дату виходу консолі нового покоління в різних країнах. Спочатку ігрову приставку отримають жителі США, Японії, Канади, Мексики, Австралії, Нової Зеландії та Південної Кореї. У цих країнах Play Station 5 з’явиться вже 12 листопада. У всьому іншому світі продажі консолі стартують 19 листопада.

Що стосується ціни, то PS5 Digital Edition – бездисководну версію – можна буде купити за 399,99 долара США — приблизно 11 000 гривень. Модель з приводом Ultra HD Blu-ray обійдеться покупцям в 499,99 долара — 14 000 гривень. Приблизно такі ж ціни були раніше на консолі минулого покоління, що не може не радувати, передає bizua.org.

Xbox Series X-головний конкурент PS5 – матиме ту ж ціну, проте на ринок консолі Microsoft вийдуть на два дні раніше — 10 листопада 2020 року.