20:35 / 01.06.2020 Наука и техника

Фахівці розповіли про правила безпеки дітей в соцмережах в Міжнародний день захисту дітей

Перед реєстрацією дітей в соціальних мережах варто навчити їх контролювати публікації і не ділитися зайвою інформацією на своїх сторінках, адже це може вплинути на їхнє майбутнє.

Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в галузі кіберзахисту – компанії ESET розповіли про правила безпечної поведінки дітей у соцмережах у Міжнародний діти захисту дітей, який традиційно відзначається у світі 1 червня, повідомляє unian.ua.

«Більшість користувачів інтернету поспішають зареєструватися хоча б в одній із соцмереж, особливо зростає популярність соціальних мереж серед юних користувачів. Такі акаунти розважають дітей та допомагають спілкуватися між собою, проте рідко контролюються батьками. Саме тому до Міжнародного дня захисту дітей спеціалісти ESET підготували поради щодо запобігання небезпек, з якими можуть зіткнутися діти в соціальних мережах Facebook, Instagram, TikTok та інших сайтах», - йдеться в повідомленні

Згідно з повідомленням, більшість інформації, фото та відео, опублікованих у соцмережах, залишаються в інтернеті назавжди. Однак досить невелика кількість користувачів згадують про це, публікуючи нові фото або свої думки щодо певної теми.

Тому перед реєстрацією дітей в соціальних мережах варто навчити їх контролювати публікації і не ділитися зайвою інформацією на своїх сторінках, так як це може вплинути на їхнє майбутнє.

«Дитяча необережність може переслідувати людину все життя і мати неприємні наслідки, наприклад, відмова у вступі до бажаний університет або зміна професії. На жаль, є безліч прикладів того, як твіти, повідомлення на форумах і навіть фотографії та коментарі переслідують спортивних діячів і державних чиновників. При бажанні поділитися чимось у соціальних мережах привчайте дитину радитися з дорослими або ж думати, щоб сказали батьки, побачивши певне фото або коментарі», - уточнили експерти з кібербезпеки.

Не менш важливим правилом, за даними ESET, є обережне ставлення до незнайомців. Звичайне селфі дитини може стати причиною переслідування і шантажу інтернет-злочинцями або кибербулінгу з боку незнайомців і приятелів, який переходить і в реальний світ.

Експерти додають, що соцмережі постійно оновлюють свої налаштування конфіденційності та безпеки для поліпшення захисту облікових записів користувачів. Тому важливо розповісти юним користувачам про конфіденційність даних і їх обробки, а також привчити дітей бути відповідальними у цьому питанні.

За даними прес-служби ESET, Facebook для полегшення налаштування конфіденційності облікового запису має інструмент, який дозволяє дивитися на профіль очима різних типів глядачів, від друзів до незнайомих людей. Ще однією корисною функцією є можливість перевірити, хто може бачити минулі та майбутні повідомлення.

«Щоб допомогти забезпечити захист юних користувачів онлайн використовуйте програми для батьківського контролю, наприклад, ESETParentalControl для Android. Програма дозволяє контролювати програми і блокувати неприйнятний контент на пристрої дитини», - підсумувала прес-служба компанії.