11:25 / 17.07.2018 Спорт

Сергій Тимофєєв зустрів легкоатлетів Київщини з чемпіонату світу. ФОТОРЕПОРТАЖ

Вчора ввечері збірна команда України повернулася з чемпіонату світу U20 з легкої атлетики, який з 10 по 15 липня відбувався в Тампере (Фінляндія).

Зустрічати атлетів, а в першу чергу новоспечену чемпіонку світу Аліну Шух та збірників Київщини завітав до міжнародного аеропорту «Бориспіль» Сергій Тимофєєв, начальник управління фізичної культури і спорту Київської обласної держадміністрації.

Зауважимо, що у складі збірної України, окрім Шух змагалися спортсмени Київської області Тетяна Кравченко (ядро), Олександра Зарицька (спис), Ілля Кравченко (жердина) і Олексій Лепель (спис). Спортсмени достойно змагалися, та, на жаль, не потрапили на п’єдестал.

Окремо відзначимо семиборку Аліну Шух, яка стала чемпіонкою світу у метанні спису.

«Я дуже рада. Зараз ще не можу усвідомити того, що сталося, що я чемпіонка. Я брала участь у змаганнях з метання спису не зовсім серйозно. Напередодні я подумала: «Я маю однакові результати з дівчатами, можливо, мені вдасться нав'язати їм боротьбу». Але я навіть не уявляла, що виграю. Я люблю спорт. Це моя професія, моє життя. Вся моя сім'я, мої друзі – спортсмени. Сподіваюся, моя спортивна кар'єра буде довгою», – сказала Шух.

Результати Київщини

Зі світової першості, крім золота Шух, у збірної України ще дві медалі: срібло Михайла Кохана і бронза Михайла Гаврилюка в метанні молота.

У справжні урочистості переросла стріча атлетів в аеропорту. Зустрічали наших переможців та учасників світової першості не тільки рідні та друзі, а й шанувальники королеви спорту, фанати збірної України, майстри пера та об’єктивів. Зацікавлено зупинялися пасажири інших рейсів, а почувши горду відповідь на питання, що зустрічаємо Збірну України з легкої атлетики з нагородами світової першості – в захваті лишалися вітати наших переможців: "Правильно чините, що організовуєте такі урочисті зустрічі, спортсмени того варті, вони ж там захищають честь нашої Бактьківщини. А ми їх ту зобов'язані достойно зустріти! Молодці!", - розхвилювався небайдужий пасажир...