11:17 / 19.03.2018 Спорт

Під Києвом відкрили сучасний спортивно-патріотичний комплекс "Доброволець"

17 березня, у селі Святопетрівське відбулося відкриття спортивно-патріотичного комплексу "Доброволець", який був збудований за ініціативи голови ГО "Рух територіальних громад", громадського діяча Олександра Тигова

Про це повідомляє "Моя Київщина".

Дату відкриття було вибрано не випадково, адже саме 17 березня 1917 року в Києві було проголошено Українську Центральну Раду, президентом  обрано Михайла Грушевського. Будучи сильним істориком та активним громадсько-політичним діячем, він не тільки писав, але й творив українську історію.

Збудовано комплекс за ініціативи голови громадської організацї "Рух територіальних громад" Олександра Тигова. За його словами, основну частину фінансових витрат на будівництво він виклав із власної кишені, а місцева влада до проекту не долучалася. На заході були присутні сам Олександр Тигов, заступник Міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, керівник добровольчого батальйону Микола Бондар, голова Управління фізичної культури та спорту Київської ОДА Сергій Тимофєєв, заступник голови КОДА Дмитро Назаренко, голова партії "Патріот" Микола Голомша, представники Міністерства оборони, місцевого самоврядування, ветерани АТО, активісти.

Загалом, захід зібрав понад 100 людей, а розпочаввся із виступу військового оркестру 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України та співачки, володарки титулу "Miss Model of the World 2017 Лілії Галушко. 

Після урочистої частини та покладання квітів до пам'ятника загиблим учасникам АТО, настоятель місцевого храму провів спільну панахиду за усіма полеглими за волю України. 

 

Червону стрічку перерізали Олександр Тигов, Микола Бондар та Микола Голомша.

Сама будівля комплексу в чотири поверхи. В ній розміщено дев’ять залів для занять з різних видів спорту - бійцівський (самбо, бойове самбо, дзюдо, бокс, кікбоксинг, карате), більярдний, тенісний, тренажерний, танцювальний (фітнес, динамічна і степ аеробіка, атлетична гімнастика, шейпінг, йога, хатха-йога), є тут і спеціально облаштовані побутові приміщення (роздягальні, душові, медична кімната), простора конференц-зала ідеально підходить для масштабних заходів (семінари, тренінги, конференції, форуми).

В подальшому тут проводитимуться відкриті зустрічі: громада - бізнес - влада, для обговорення важливих питань відносно регіонального розвитку, як Київщини так і країни в цілому. На четвертому поверсі - Hostel на 60 місць, призначений як тимчасове житло для членів громадського об’єднання, спортсменів та всіх учасників тих чи інших подій.