12:24 / 02.11.2017 Спорт

Чемпіонат України з кікбоксингу: кращі команди і події навколо

Попередні сім днів видалися надзвичайно насиченими на події у світі вітчизняного кікбоксингу WAKO. Починаючи з 23 жовтня у Броварах відбулися важливі заходи для розвитку нашого виду спорту на теренах України.

Напередодні національної першості 2017 з кікбоксингу WAKO серед юнаків та юніорів пройшов дводенний акредитаційний семінар для суддів й тренерів, за підсумками якого його учасники отримали дипломи з рук президента Федерації кікбоксингу України WAKO Ольги Павленко.

«Ми розглянули багато питань по допінгу: і з медичної точки зору, і з тренерського погляду. До семінару долучили одного з найкращих лікарів, хто орієнтується у допінговій тематиці в нашій країні, а також інших спеціалістів. Було дуже багато матеріалу, зокрема  щодо змін у правилах кікбоксингу та перемін загалом у спорті – за два дні ми навіть не встигли розглянути все, що запланували. По завершенню судді й тренери одразу почали питати, коли буде наступний семінар. Тож вважаю, що все пройшло добре», – розповіла президент Федерації.

Стартував національний чемпіонат 25 жовтня з процедури зважування всіх учасників. У цей же день представники всіх регіонів, які беруть участь в ЧУ-2017, зібралися на загальну зустріч для обговорення різних організаційних питань, а також для проведення жеребкування першого кола турніру. Варто відзначити, що до Броварів приїхали команди з 23 областей, не було лише Луганської області (хоча ми маємо там представників), та м. Києва.

Церемонія урочистого відкриття пройшла 26 жовтня: на легкоатлетичному манежі «Спартак» зібралися поважні гості та юні учасники змагань. До керівництва Федерації кікбоксингу України WAKO, президента Ольги Павленко та віце-президентів Сергія Руденка і Сергія Овсепяна, приєдналися представники влади – начальник управління фізичної культури і спорту Київської міської державної адміністрації Сергій Тимофєєв, який вручив Ользі Павленко подяку від імені свого управління за активну участь у розвитку кікбоксингу WAKO у Київській області та за плідну співпрацю, а також заступник міського голови Броварів Григорій Голубовський. Підтримати учасників першості країни прибув і віце-президент Національної Федерації самбо України Юрій Скрипаль.

Змагальна частина чемпіонату України тривала протягом чотирьох днів. Понад 800 учасників боролися за перемоги на чотирьох татамі та двох рингах. За підсумками змагань загальнокомандний залік виграв Київ. Представники столиці здобули 74 відзнаки – 22 золотих, 16 срібних, 36 бронзових. Найрезультативнішим столичним клубом став «Ринг», вихованці якого поклали до командної скарбнички міста Києва 16 медалей. Другою командою всеукраїнської першості стала Донецька область – 56 нагород, з яких 23 відзнаки вибороли спортсмени клубу Н.Ф.К. На рахунку минулорічного переможця командного заліку Миколаївської області 63 медалі (це третє командне місце у цьому році), проте лише 19 перших місць проти 22 нагород найвищого ґатунку в киян і спортсменів Донеччини. У складі миколаївської команди більша частина відзнак – тридцять три – в активі кікбоксерів ДЮСШ №1. Примітно, що саме Миколаївщина привезла найбільшу кількість учасників – 111 чоловік.

До топ-5 команд також увійшли Дніпропетровська (32 медалі) й Івано-Франківська області (25 відзнак).

Місця з 6-го по 10-е розподілено між наступними командами: Закарпатської, Херсонської, Рівненської, Хмельницької та Черкаської областей.

Як зауважила президент Федерації кікбоксингу WAKO України Ольга Павленко, організатори очікували на третину більше учасників. Однак через закінчення навчання батьки віддали перевагу школі, аби закрити свої проблеми. Окрім того, багато дітей захворіли.

«Загалом чемпіонат України пройшов добре. Найголовніше, все закінчилося без значних травм. Також ми обрали кікбоксера, який отримав сертифікат на поїздку до Хорватії на Кубок Європи-2018 за рахунок Федерації. Його отримав Богдан Стенько, якого тренерська рада визнала одним з найперспективніших бійців. Додатково ми придивляємося до перших-других номерів у різних категоріях за підсумками Чемпіонату України, щоб обрати склад збірної на юніорський чемпіонат світу в Італії в наступному році», – резюмувала Ольга Павленко.

Додамо, протягом трьох змагальних днів у Броварах на татамі й рингах працювала суддівська колегія у складі 38 чоловік під головуванням судді міжнародної категорії Юрія Зубова.

Федерація кікбоксингу України WAKO висловлює подяку Міністерству молоді та спорту України, Спортивному комітету України й Управлінню спорту Київської області за підтримку та плідну співпрацю у проведенні чемпіонату України 2017 серед юнаків та юніорів.

Прес-служба Федерації кікбоксингу України WAKO