16:11 / 02.10.2017 Спорт

Сергій Бубка та Олександр Горган відзначили найкращого спортсмена та тренера Київщини

Сьогодні, 2 жовтня 2017 року дружна спортивна олімпійська родина Київщини зібралась в Київській обласній державній адміністрації, щоб нагородити спортсменів і тренерів, які вибороли статус кращого спортсмена і тренера столичної області за підсумками спортивної діяльності протягом першого півріччя 2017 року.

Заслужені нагороди, грошові премії та цінні подарунки героям спорту вручали голова Київщини Олександр Горган, президент Національного олімпійського комітету України, перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, член Виконкому Міжнародного Сергій Бубка та генеральний партнер розвитку олімпійського руху в Київській області, керівник інвестиційної компанії "Орлан Інвест Груп" Антон Мирончук, який, власне, надав організаційну та фінансову підтримку.

Також серед офіційних осіб в заході брали участь заступник голови Київської облдержадміністрації та керівник апарату В’ячеслав Кучер, начальник управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації, член Національного олімпійського комітету України Сергій Тимофєєв, голова відділення НОК України в Київській області Іван Куроченко та директор навчально-наукового інституту спеціальної фізичної, бойової підготовки та реабілітації, голова експертної ради по визначенню кращого спортсмена та тренера Київщини Ігор Малинський.

Крім винуватців заходу - тренерів та спортсменів Київщини, на урочистості відвідали міські голови та голови райдержадміністрацій, керівники державних, комунальних, громадських фізкультурно-спортивних організацій та рідні і близькі номінантів.

Ці спортсмени прославляли на змаганнях своє рідне село, місто, район, Київщину та всю нашу рідну Україну. Але вдалі виступи наших спортсменів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях - це праця не тільки самих спортсменів та тренерів, а й багатьох інших людей, батьків, в тому числі і керівників міст, районів, спортивних установ та закладів, державних та комунальних, громадських фізкультурно-спортивних організацій, меценатів та спонсорів на місцях, які сприяли їх підготовці та безпосередньо участі в змаганнях.

Нагородження проводили за п’ятьма номінаціями. Нагороду як найкращий спортсмен в номінації «Найкращий спортсмен та тренер серед міст обласного підпорядкування» отримала броварчанка Alina Shukh, чемпіонка Європи з семиборства, чемпіонка України з п’ятиборства, рекордсменка світу та України, майстер спорту України. А її мама та особистий тренер Maiia Shukh, майстер спорту України в цій же номінації була визнана найкращим тренером.

В номінації «Найкращий спортсмен та тренер серед районів» було визнано переможницею Надію Бєлкіну, чемпіонку України з біатлону, чемпіонку та призерку 28 Всесвітньої зимової Універсіади, МСМК України з біатлону місто Тетіїв, а «кращим тренером серед районів» - заслуженого тренера України та, власне, самої Надії Олексія Любаренка.

Маленька гостя з Богуслава і, безперечно, зірка свята, Мілана Сіра, чемпіонка Київської області з фігурного катання на ковзанах була відзначена як «Олімпійська Надія Київщини».

В номінації «5 кращих спортсменів серед районів» переможцями було визнано майстрів спорту України з Білої Церкви Ольгу Кулініч, чемпіонку Європи з велоспорту на треку серед юніорів в груповій гонці 20 км, чемпіонку України на шосе в індивідуальній гонці на час та груповій гонці та Оксану Клячину, чемпіонку України на треку, чемпіонка України на шосе і рекордсменку України. В Славутич нагороду повіз чемпіон Європи з дзюдо, чемпіон України з дзюдо серед ветеранів, майстер спорту України Віктор Єрохов. Також нагороду отримав наш яскравий вільник Андрій Яценко, призер чемпіонату Європи серед юніорів з вільної боротьби, чемпіон України серед молоді до 23 років, майстер спорту міжнародного класу з міста Українка. І п’ята нагорода дісталася майстру спорту міжнародного класу з Переяслав-Хмельницького, бронзовому призеру чемпіонату Європи зі стрибків у довжину Сергій Никифорову.

І насамкінець до нагородження запросили «5 кращих спортсменів серед міст обласного підпорядкування». Ними стали Світлана Ярьомка, бронзовий призер кубку світу, срібний призер чемпіонату Європи, ЗМСУ з дзюдо з міста Вишневе Києво-Святошинського району, Іван Семикін, переможець та призер кубку квіту з веслування на байдарках та каное, чемпіон Європи серед молоді до 23 років з веслування на байдарках та каное, МСУ з веслування на байдарках та каное з міста Українка, Наталія Семенович, переможниця командного чемпіонату України з кросу, бронзовий призер кубку України з легкої атлетики з селао Ківшовата Таращанського району, Максим Коржан, переможець чемпіонату України з вільної боротьби серед юніорів та юніорок, чемпіон Київської області, майстер спорту з боротьби вільної з село Здвижівка Бородянського району та Анастасія Волошиненко, переможниця Всеукраїнських змагань з легкоатлетичного кросу, чемпіонка Київської області, володарка І розряду з легкої атлетики з села Іванків Бориспільського району.

Яскраво презентував номінації та шановних гостей модератор урочистостей Володимир Корнієнко, заступник голови відділення НОК України в Київській області: "В колі дружньої спортивної сім’ї ми сьогодні виділяли найкращих із кращих спортсменів, які є особливо помітними «зірками» на спортивному небосхилі Київщини. Тих, хто є членами збірних команд України з різних олімпійських видів спорту, хто впевнено крокує крутими стежинами спортивної звитяги. Вони поповнюють «скарбницю» визначних здобутків Київщини та України".

Управління фізичної культури і спорту Київська обласна державна адміністрація ще раз вітає наших найкращих з кращих!